MENU
Stichting Gave organiseert activiteiten voor vrouwen

Stichting Gave organiseert activiteiten voor vrouwen

11 sep

Nederlandse vrouwen en vluchtelingenvrouwen ontmoeten elkaar. Stichting Gave organiseert zaterdag 22 september opnieuw de Gave Vriendinnendag in Utrecht voor Nederlandse vrouwen en hun vluchtelingenvriendin. Van 26 tot en met 28 oktober organiseert Gave het Moeder-en-Kindweekend, voor alleenstaande vluchtelingenmoeders en hun jonge kinderen.

Vriendinnendag
De Vriendinnendag biedt gezelligheid, verdieping en helpt de vriendschap tussen Nederlandse vrouwen en hun vluchtelingvriendinnen te versterken.
Er is een afwisselend programma, met samen zingen, een Iraanse spreekster en genieten van lekker eten. De dames kunnen kiezen uit multiculturele workshops, zoals: henna zetten, zingen, beauty en schilderen of een krans maken.
Vorig jaar was de eerste keer dat Gave deze dag organiseerde. Een vrouw vertelde achteraf: ‘Ik heb mijn vluchtelingenvriendin nog nooit zo spontaan zien lachen als vandaag.’

Locatie: Schoolgebouw De Passie, Zwarte Woud 211, 3524 SG Utrecht
Datum en tijd: 22 september, 9:30 – 16.15 uur
Kostenbijdrage: 10 euro per koppel
Aanmelding: www.activiteiten.gave.nl/vriendinnendag

Moeder-en-Kindweekend
Alleenstaand moeder en gevlucht, betekent een intensief leven. Op het weekend komen de moeders en hun kinderen tot rust en leren zij God (beter) kennen. Nederlandse vrouwen maken als vrijwilliger het weekend mede mogelijk.
De deelnemers krijgen inspirerende toespraken mee uit de Bijbel. Ze worden verwend met lekker eten en bijvoorbeeld een beauty-middag. De kinderen hebben deels hun eigen programma. Een deelnemer van een van de voorgaande weekenden: ‘Ik voel me sinds tijden weer vrouw, mens!’

Wanneer: Vrijdag 26 oktober 17.00 uur tot en met zondag 28 oktober 15.00 uur
Locatie: Omgeving Utrecht
Kostenbijdrage: 15 euro per gezin. Vrijwilligers mogen gratis mee.
Aanmelding: www.activiteiten.gave.nl/moederenkind (ook voor vrijwilligers)

Activiteiten voor vluchtelingen
Gave verlangt ernaar dat de vluchteling die naar ons land komt, wordt gezien en geliefd. Daarvoor inspireert, traint en ondersteunt Gave christenen om lokaal contacten op te bouwen met asielzoekers en hen Gods liefde te laten zien. De Gave Vriendinnendag en het Moeder-en-Kindweekend ondersteunen het lokale werk wat onder vluchtelingen wordt gedaan.

Datum: 11 september 2018
Auteur: Gave
Foto: Gave
Website: http://www.gave.nl/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: