MENU
The Choir Company presenteert opnieuw: The Young Messiah

The Choir Company presenteert opnieuw: The Young Messiah

14 sep

Unto Us a Child is Born, Every Valley, I know that My Redeemer Liveth en het majestueuze Hallelujah; allemaal geliefde titels uit The Young Messiah gearrangeerd door Tom Parker. De wereldberoemde bewerking van Hšndel's meesterwerk blijft onverminderd populair een spreekt nog steeds een groot publiek aan.

Voor het zevende achtereenvolgende jaar trekt The Choir Company met dit prachtige project door het land en staan er opnieuw maar liefst 8 verschillende concertlocaties op de planning. Uniek is dat er, naast de solisten, in elke concertplaats een projectkoor klaar staat van zangers en zangeressen uit alle delen van het land die zorgen voor een extra feestelijke, enthousiaste vertolking.

Toen The Choir Company in 2012 voor het eerst het land in ging Met Tom Parkers moderne bewerking van Hšndels Messiah oratorium, The Young Messiah, had niemand kunnen bedenken dat de concerten zo veel los zouden maken. Met behulp van koor, band en solisten worden luisteraars meegenomen in het verhaal van Jezusí geboorte, lijden, sterven en opstanding. Het geheim van de Young Messiah? Het is zonder twijfel ťťn van de meest aansprekende projecten die de boodschap van het evangelie dichter bij mensen heeft gebracht.

Wat betreft het programma: naast de uitvoering van The Young Messiah in de tweede helft van de avond brengt The Choir Company voor de pauze een afwisselend programma met een nieuwe selectie van de mooiste Tom Parker arrangementen waaronder Ouverture en Take Me Home uit The Ten Commandments, Mozart's Ave Verum en Tom Parker's bewerking van Amazing Grace. Daarnaast zullen ook geliefde titels uit eerdere jaren als Oliver's Song, Look For me in Rainbows en andere Tom Parker klassiekers niet ontbreken aangevuld met een paar andere muzikale uitstapjes en wereldberoemde melodieŽn zoals Conquest of Paradise (Vangelis)

Het concert wordt ook dit jaar begeleid door de volledige band van The Choir Company aangevuld viool en cello dus het belooft weer een heel bijzondere ervaring te worden.

We nodigen u van harte uit voor een bijzonder avondje uit want The Young Messiah is daadwerkelijk een Feest der herkenning.

Wegens groot succes opnieuw een slotconcert met alle projectkoren in de Basiliek in VeenendaaL

9 november De flambou Groningerstraat 40 9231 Surhuisterveen
10 november Pauluskerk Van Hogendorpplein 2 2805 BM Gouda
11 november de Ark Duivenkamp 844, 3607 WG Maarssen
16 november Oude kerk Groenmarkstraat 2 7941 KS Meppel
17 november Ger. kerk Hoofdstraat 76 4265 HA Genderen
23 november Bethlehemkerk V.d. palmstraat 1 3351 HA Papendrecht
24 november het Kruispunt Gedempte Gracht 1 3984 BA Zeewolde
1 december De Basiliek Wiltonstraat 56 3905 KW Veenendaal

Voorverkoop: 20 euro ex res. kosten Slotconcert Basiliek: 25 euro ex res. kosten. Aanvang alle concerten 19.30 uur

Datum: 14 september 2018
Auteur: Events4Christ
Foto: © TOFF-fotografie - Tobias Huizing
Website: http://www.events4christ.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: