MENU
IT-opleidingen officieel van start op de CHE

IT-opleidingen officieel van start op de CHE

13 sep

In het voorjaar van 2016 zette de CHE de eerste stap in de ontwikkeling van twee IT-opleidingen op het snijvlak van techniek, mens en organisatie. Twee en een half jaar later starten de eerste studenten met hun bacheloropleiding HBO-ICT (Voltijd) of Ad ICT Service Management (Deeltijd).

Beide opleidingen zijn de eerste week van september begonnen met een bescheiden aantal studenten (respectievelijk 50 en 12). De CHE verwacht de komende jaren een stevige groei. Want dat deze ICT-studies op het juiste moment komen, blijkt uit het enthousiasme van de IT-sector, overheden en kennis- en opleidingsinstituten. Vanaf de start is dan ook intensief met alle belanghebbenden samengewerkt om een toekomstbestendige opleiding te bouwen die aansluit bij de behoeftes van studenten en het werkveld.

Start ICT studenten
Er is nu al waardering voor de aandacht die de CHE in deze opleidingen besteedt aan reflectieve vaardigheden. IT heeft een groeiende rol in de beantwoording van bedrijfskundige Ún maatschappelijke vraagstukken. Ethisch besef en de vaardigheid om impact van techniek op organisatie, mens en maatschappij te duiden behoren volgens het werkveld dan ook tot de belangrijkste kwalificaties van toekomstige IT-professionals.

De start van de opleidingen betekent overigens niet het einde van de ontwikkeling. Geheel in lijn met de werkwijze van het IT-werkveld gaan uitvoering en innovatie hand in hand en worden de studies ondertussen doorontwikkeld. De eerste alumni worden in 2020 (Ad) en 2022 (Bachelor) verwacht.

Convenantpartners
De CHE werkt samen met acht partners in de ontwikkeling en uitvoering van IT-opleidingen:
4PS, Detron, HSO, Hoornbeeck College, Simac, Info Support, ICT Valley, Philips Vital Health, ROC A12.

www.che.nl/ict
www.che.nl/ad-ict

Datum: 13 september 2018
Auteur: CHE Cristelijke Hogeschool Ede
Foto: CHE
Website: http://www.che.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Sjalom
16 jun

Sjalom meer

Schaduw
18 mei

Schaduw meer

Vuurvlam
30 maa

Vuurvlam meer