Minder belasting voor familiebedrijven

Het midden- en kleinbedrijf en familiebedrijven gaan komend jaar minder belasting betalen. De afspraak uit het Regeerakkoord om de lasten voor deze ondernemers te verlichten, zien we op Prinsjesdag voor het eerst terug in de begroting. ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins: “Deze bedrijven zijn de ruggengraat van onze economie. Het is goed voor hen en het is goed voor ons als samenleving dat we hen meer lucht geven om te doen waar ze goed in zijn.”

Ten opzichte van het Regeerakkoord zijn de plannen op Prinsjesdag nog iets gewijzigd. De belasting over winst onder 200.000 euro gaat zoals afgesproken omlaag van 21 naar 16%; de belasting over winst boven 200.000 euro zal iets minder dalen. Daar tegenover staat dat de belastingverhoging in box 2 naar beneden is bijgesteld. Tegelijk is de eerste forse stap gezet in de verlaging van de inkomstenbelasting in box 1.

Gezamenlijk levert dat een voordeel op voor kleine en middelgrote bedrijven; vaak zijn dit familiebedrijven. Grote bedrijven worden ten opzichte van het regeerakkoord juist iets zwaarder belast.

Bruins: “De ondernemingen die hiervan gaan profiteren, zijn vaak meer dan een winstgevend verdienmodel. Er zijn prachtige voorbeelden van dit soort bedrijven die verankerd zijn in de samenleving, belangrijk zijn voor de lokale werkgelegenheid en voorop lopen bij sociaal en duurzaam ondernemen.”

ChristenUnie
© Henk-Jan Oudenampsen
18-09-2018
Samenleving
https://www.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies