MENU
Achtste editie van Nacht van de Theologie

Achtste editie van Nacht van de Theologie

22 sep

Met het thema ‘God is terug’ staat de Nacht van de Theologie op 27 oktober stil bij de hernieuwde aandacht voor geloof in Nederland. Is er sprake van terugkeer van geloof, en welke vormen neemt deze aan?

De Nacht van de Theologie vindt dit jaar plaats in het gebouw van de Evangelische Omroep in Hilversum. Het begint met een symposium, gevolgd door een diner waarna het feestelijke avondprogramma begint. Tijdens het programma worden traditiegetrouw de Theoloog des Vaderlands en het beste theologische boek van het jaar bekend gemaakt. Nieuw dit jaar is een competitie tussen studenten theologie om de titel Jonge Theoloog des Vaderlands.

De boekenshortlist is te vinden op de website van de Nacht van de Theologie. De namen van de studenten die meedingen naar de titel zullen rond 1 oktober bekend worden gemaakt. De nieuwe Theoloog des Vaderlands wordt dit jaar intern aangewezen door de deelnemende organisaties.

Op de site kunnen vanaf nu kaarten besteld worden voor het programma. Ook is het mogelijk om verschillende onderdelen van de dag te bezoeken.

De Nacht van de Theologie 2018 wordt gepresenteerd door Marleen Stelling (Het Vermoeden, Nachtzoen) van de EOen KRO-NCRV presentator Wilfred Kemp (Kruispunt). Op Radio 5 wordt vanaf 18.00 verslag gedaan van de Nacht, eerst tijdens het programma Zin in Weekend (KRO-NCRV). Het aansluitende EO Live zendt een speciale thema-uitzending uit, waarin live de bekendmaking van alle prijswinnaars te horen zal zijn.

Datum: 22 september 2018
Auteur: Evangelische Omroep
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen - Jerusalem
Website: http://www.nachtvandetheologie.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

17 april 2011 Nacht van de Theologie in Amsterdam

Meer nieuws:

Vrijheid
17 aug

Vrijheid meer

Woorden
10 aug

Woorden meer

Beker
03 aug

Beker meer

Ezel
20 jul

Ezel meer

Slangen
13 jul

Slangen meer

Sjalom
16 jun

Sjalom meer