EO viert hoopvolle mijlpaal op NPO Radio 2

Het EO-radioprogramma ‘Thank God It’s Sunday’ viert vandaag een bijzondere mijlpaal. De afgelopen tweeënhalf jaar verzamelde presentator Henk van Steeg in zijn NPO Radio 2-programma hoopvolle verhalen, die hij bundelde in de ‘Hoopvolle 100’.

De lijst – die op dit moment 99 verhalen telt – staat boordevol indrukwekkende gebeurtenissen, stoere beslissingen en verrassende ideeën waarin hoop voelbaar of zichtbaar wordt. Zondag voegt Van Steeg – in het bijzijn van tientallen ‘hoopbrengers’ – het 100ste verhaal toe aan de lijst.

Het idee voor een hoopvolle lijst ontstond eind 2015, na de aanslagen in Parijs. “Na deze aanslag werd ik overvallen door een moedeloos gevoel”, vertelt Van Steeg. “Wat doen mensen elkaar daar, en hier in Nederland, aan? Hier moet ik iets mee. Wat als ik op zoek zou gaan naar hoopvolle verhalen uit eigen land? Een goed voornemen werd werkelijkheid en zo ging ik – samen met producer Martine van der Spek – wekelijks op zoek naar mensen die in het groot of in het klein hoop brengen.”

Tegengif

De grote finale van de Hoopvolle 100 vindt zondagavond plaats in de EO-kapel in Hilversum. “We delen verhalen, kijken terug, blikken vooruit en genieten van livemuziek van Jeangu Macrooy.” Alle ‘hoopbrengers’ die met hun verhaal in de lijst staan, ontvingen een uitnodiging om bij het evenement aanwezig te zijn. “Zo kunnen we elkaar én de luisteraars iets meegeven. Ik geloof dat hoop meer wordt wanneer je het deelt én dat dit het perfecte tegengif is voor hopeloosheid”.

Thank God It’s Sunday special, zondag 23 september, 20.00 uur, NPO Radio 2

Evangelische Omroep
Evangelische Omroep
22-09-2018
Samenleving
https://www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies