Florens was drugsverslaafd maar veranderde radicaal

Florens van der Spek, politicus van de politieke partij ‘Jezus Leeft’, was in het verleden drugsverslaafd, alcoholist en buitenlandhater. Dat vertelt hij aankomende zaterdag aan Mirjam Bouwman in het EO-programma ‘De Verandering’.

Met een bijzonder optreden in talkshow ‘Jinek’ stal Van der Spek in 2017 de harten van veel mensen. “Ik heb nog nooit een gast aan tafel gehad die zo blij is als jij” zei Eva Jinek tijdens de uitzending tegen Van der Spek, nadat hij had verteld over de partij ‘Jezus Leeft’. Wat veel mensen niet weten is dat achter de oprechte glimlach van de bebaarde Van der Spek een verleden en verhaal schuilt van drugs, alcohol en xenofobie.

In zijn jongere jaren raakte Van der Spek verzeild bij een club die bekend staat als vechtersbazen en buitenlandhaters. Daarnaast speelden drank en drugs een grote rol in zijn leven. Zijn ouders, maar ook de Jeugdzorg, hadden hun handen vol aan deze moeilijke jongeman. Florens dreigde steeds dieper weg te glijden in de spiraal van agressie en drank totdat iemand hem een boekje gaf met het advies om dit eens te gaan lezen. Florens deed dat en dat was het begin van een aantal drastische veranderingen.

De Verandering, zaterdag 29 september om 18.37, NPO 2

Family7 maakt ook een mooie documentaire over Florens van der Spek in het programma ‘God op de werkvloer’. Deze is terug te kijken via de website van family7.

Evangelische Omroep
Evangelische Omroep
27-09-2018
Evangelisatie
https://www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies