MENU
Songs of Praise in het Kristal in Apeldoorn

Songs of Praise in het Kristal in Apeldoorn

29 sep

Geloofsgemeenschap De Fontein, die zondags samenkomt in wijkcentrum het Kristal in Zuidbroek (Apeldoorn), organiseert op zondag 7 oktober 2018 voor de tweede keer een zangdienst onder de noemer 'Songs of Praise', in de stijl van het gelijknamige BBC-programma. De dienst begint om 19.00 uur. Toegang is gratis.

De Engelse kerkcultuur is rijk aan prachtige geloofsliederen, waarvan er ook vele vertaald zijn in het Nederlands. Tijdens deze lofprijsdienst zingen we liederen van Engelse, Schotse of Welshe oorsprong waarbij we begeleid worden door de praiseband van De Fontein o.l.v. Cor van Leeuwen.

We beperken ons niet tot de Nederlandse vertalingen, maar zingen sommige liederen in het Engels, en andere liederen enkele coupletten in het Engels en andere coupletten weer in het Nederlands. Cor van Leeuwen "Wat mij zo aanspreekt in de Angelsaksische liederen is het samenvallen van de inhoud van de tekst met de emotie in de melodie. In vertalingen wordt dat soms wat afgevlakt, vandaar dat we hier en daar ook Engelse coupletten zingen."

De presentatie van deze avond is in handen van ds. Arjan Plaisier.

De Fontein is een jonge gemeente in opbouw. We komen zondags samen in de grote zaal van het wijkcentrum Kristal in Zuidbroek. In de diensten en bijeenkomsten staat centraal Gods liefde voor de wereld, welke tot uiting komt in het verlossingswerk van Jezus Christus. Onze activiteiten worden gestimuleerd door onze verbondenheid in en relatie met Hem, onze opgestane Heer en Heiland. We proberen open te zijn naar elkaar en naar anderen en onze diensten een laagdrempelig karakter te geven.

Datum: 29 september 2018
Auteur: Cor van Leeuwen
Foto: Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.defonteinapeldoorn.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: