MENU
World Vision helpt de kinderen van Sulawesi

World Vision helpt de kinderen van Sulawesi

02 okt

"Mensen bouwen provisorische schuilplaatsen in de heuvels, ver weg van het water. Doodsbang voor nog een tsunami. Er heerst grote paniek. Bij iedere naschok wordt er geroepen "tsunami!" Ziekenhuizen zijn ingestort, artsen en verpleegkundigen verlenen noodgedwongen medische hulp in de open lucht." Aldus Radika Pinto van World Vision Sulawesi.

De tsunami die vrijdagavond het Indonesische eiland Sulawesi trof, heeft tot nu toe meer dan 1200 slachtoffers geëist. Gevreesd wordt dat dit aantal zal oplopen tot duizenden. Grote delen van het rampgebied zijn nog onbereikbaar, talloze gebouwen en huizen zijn ingestort.

Meer dan 2 miljoen mensen zijn getroffen. Een team van 38 World Vision-hulpverleners was op het eiland aanwezig. World Vision heeft al jaren sponsorprogramma’s in dit gebied, waar duizenden kinderen onderdeel van uitmaken. Het is nog onbekend of en zo ja hoeveel sponsorkinderen en hun families de ramp overleefd hebben.

Extra noodhulpteams en noodhulpgoederen zijn onderweg. We werken dag en nacht door om de getroffen families en kinderen te redden. Om families die alles kwijt zijn te voorzien van eten, tenten, dekens en slaapmatjes. Om kinderen die hun ouders verloren hebben te beschermen. Om moeders met baby’s zuigelingenzorg te verlenen. De eerste kinderen konden we op één van onze kantoren al opvangen en eten geven.

Onze collega’s in Indonesië doen alles wat ze kunnen om de eerste hulp te verlenen. Ondertussen zullen wij in Nederland jou als supporter de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Bij rampen zijn kinderen het meest kwetsbaar. Daarom hebben we een dringende vraag: "Wil jij de kinderen van Sulawesi helpen?" Doneer alsjeblieft voor voedsel, water en een veilige plek voor de getroffen kinderen.

Datum: 2 oktober 2018
Auteur: Team World Vision Nederland
Foto: World Vision
Website: http://www.worldvision.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: