Leger des Heils schiet te hulp na tsunami Sulawesi

Het dodental na de aardbeving met een magnitude van 7.7 en de tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi is volgens Indonesische media opgelopen tot 1200. Gevreesd wordt dat dit aantal de komende dagen alleen maar zal stijgen. Het Leger des Heils is sterk vertegenwoordigd in deze regio en heeft ook te maken met slachtoffers en zware beschadigingen aan gebouwen en bezittingen.

De ravage na de vloedgolf van zeker 6 meter hoog is enorm. Duizenden huizen in de regio zijn verwoest en talloze mensen zijn dakloos. De dichtbevolkte regio rond de provinciehoofdstad Palu is zwaar getroffen. Buiten Palu zijn nog geen slachtoffers geteld maar volgens ooggetuigen is er sprake van veel slachtoffers en enorme schade aan bebouwing. In de wijde omtrek zijn dorpen en steden zo goed als verwoest. De hulpverlening komt volgens lokale bronnen moeilijk op gang. De verwoestingen aan de infrastructuur maken het moeilijk om overal goederen en hulp te krijgen.

Leger getroffen maar hulpvaardig

Het Leger des Heils is al meer dan 100 jaar actief in dit gebied. Er zijn op het eiland 195 korpsen, 78 buitenposten, 75 scholen, 5 klinieken, een ziekenhuis, een verpleegstersopleiding, een radiostation en jongens- en meisjeshuizen van het Leger aanwezig. Hoe het met deze faciliteiten gesteld is, is helaas nog onduidelijk. Het ziekenhuis is weliswaar zwaar beschadigd, maar nog wel operationeel. Ondanks eigen verliezen is het Leger des Heils begonnen met hulp aan de getroffenen. Lokale hulpteams zijn bezig met voorbereidingen en het inventariseren van de noden. Naast directe praktische noodhulp, zoals het uitdelen van voedsel, biedt het Leger ook pastorale ondersteuning aan slachtoffers en hun families. Contact met het door de aardbeving en tsunami getroffen eiland is moeilijk door het wegvallen van stroom en communicatiemiddelen. Wel zijn degenen die kunnen inmiddels gestart met voedseldistributie, ondanks dat de meeste van hen niet eens weten of hun eigen familie er goed aan toe is.

Help ons helpen en doneer!

Wilt u ons helpen om ter plaatse hulp te bieden aan de slachtoffers? Doneer dan via NL27RABO0119683989 onder vermelding van ‘SULAWESI’. Alvast bedankt!

Leger des Heils
Leger des Heils
01-10-2018
Hulpverlening
https://www.legerdesheils.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies