Studiedag Antisemitisme: een blijvend probeem

Zaterdag 10 november: bijbelstudiedag met Wim Zwitser. Antisemitisme lijkt weer toe te nemen. Synagogen, Joodse scholen en winkels worden bewaakt en belaagd. Veel Joodse burgers voelen zich hierdoor steeds onveiliger en overwegen serieus te verhuizen naar Israël.

Antisemitisme (of Jodenhaat) kennen we vooral uit de dertiger jaren en de daarop volgende Tweede Wereldoorlog. En ook vandaag de dag lijkt het toe te nemen. Niet alleen onder de Palestijnen in Israël en in omringende Arabische landen, maar ook in veel Europese landen.

Eigenlijk kent het Joodse volk door alle eeuwen heen tijden van diep menselijk leed. Komen we opnieuw in zo’n fase van afschuwelijke Jodenvervolgingen terecht? Waar komt dit verschijnsel eigenlijk vandaan? Wat is de oorzaak? En houdt het een keer op?

Deze vragen aangaande het Joodse volk kunnen alleen beantwoord worden vanuit een open Bijbel. Aan de hand van het Bijbelboek Esther zal Wim Zwitser antwoorden geven op de grote vragen rond antisemitisme.

Het boek Esther is een opmerkelijk boek. Er is in de wereldgeschiedenis geen moment geweest waarop het Joodse volk zó massaal met uitroeiing werd bedreigd als ten tijde van de grote Perzische koning Ahasveros. Die Jodenhaat blijkt afkomstig te zijn van één man (Haman), wiens haat zich richt op één persoon (Mordechai). En omwille van die ene persoon moet het hele volk worden uitgeroeid.

Aanvang: 10.00 uur (einde ong. 15.00 uur)

Adres: Brandpunt Kapel, Postweg 18 in Doorn

Kosten: € 19,95 (inclusief lunch, koffie en thee)

Aanmelden voor deze dag is noodzakelijk.

Bestel hier uw toegangskaarten via de website van Het Zoeklicht.

Het Zoeklicht
© Henk-Jan Oudenampsen
01-10-2018
Buitenland
https://www.zoeklicht.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies