MENU
Marien vervult wens van Jan den Drijver

Marien vervult wens van Jan den Drijver

05 okt

Hij woont al ruim 20 jaar in Ede, maar nog elke dag valt Het Parool op de mat bij Jan den Drijver (90). In het kader van Nationale Ouderendag vervulde presentator Marien Korterink van Groot Nieuws Radio de wens van Jan den Drijver: nog één keer naar zijn 'goeie oude Amsterdam'.

Den Drijver wilde graag nog eens de Noord/Zuidlijn zien. "Omdat daar zoveel herrie over is geweest van voor- en tegenstanders", legt hij uit. Hij heeft alle ontwikkelingen over de nieuwe metrolijn gevolgd. Zelf vindt hij de nieuwe metrolijn overbodig, omdat deze niet meer is doorgetrokken naar Schiphol.

Geef mij maar Amsterdam, begint Den Drijver meteen te zingen wanneer hij eenmaal in de hoofdstad is. "Ik voel me weer uit en thuis." Hier bracht hij de eerste 25 jaar van zijn leven door. "Ik zie het oude bekende van vroeger." Wel mist hij de sfeer van vroeger. "Als kind kende ik iedere steeg. Als je me 's nachts midden in Amsterdam ergens neerzette, kwam ik thuis. Binnen het oude Amsterdam kent hij "elke centimeter", vertelt hij.

Den Drijver is niet bang om dood te gaan, vertelt hij op de terugweg. "Waarom zou ik? Dan kom ik thuis. Ik ga terug naar mijn Maker."

Tevreden komt hij ’s middags weer thuis bij verzorgingshuis Bethanië in Ede. "Dit was een van de beste dagen van de afgelopen jaren. Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken. Het is een superdag."

Datum: 5 oktober 2018
Auteur: Groot Nieuws Radio
Foto: Groot Nieuws Radio
Website: http://www.grootnieuwsradio.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: