MENU
30000 voedselpakketten worden ingepakt in Oost-Europa

30000 voedselpakketten worden ingepakt in Oost-Europa

15 okt

14.000 kilogram bloem, 5.600 kilogram macaroni en 280.000 theezakjes: medewerkers en vrijwilligers van Zending over Grenzen staan voor de uitdagende taak om 30.000 voedselpakketten met onder meer deze producten te vullen. De voedselpakkettenactie van Zending over Grenzen gaat deze maand namelijk weer van start.

In 2017 hielpen er 312 vrijwilligers mee aan het vullen en verspreiden van voedselpakketten waarmee de allerarmste en -zwakste mensen in Oost-Europa een maand voort kunnen. Een voedselpakket is een zeer welkom geschenk, aangezien de winter in het oosten van Europa een moeilijke tijd is voor mensen in armoede. Het werk op het land ligt stil, waarvan een groot deel van de bevolking voor een inkomen afhankelijk is, daarnaast wordt door hevige sneeuwval vaak de voedselvoorziening vanuit omliggende dorpen en steden afgesneden én kunnen zij niet leven van vondsten in de bossen zoals kruiden, bessen en paddenstoelen.

Niet zomaar een pakket

Al tientallen jaren ziet Zending over Grenzen naar deze mensen om door onder meer voedselpakketten uit te delen. “Voor de mensen die geld doneren of de voedselpakketten inpakken, is het soms gewoon een pakket”, vertelt gezinscoach Alexandru Aftinescu in Moldavië. “Maar voor degenen die het ontvangen is het veel meer dan dat; het is liefde, zorg en hoop.” Bijvoorbeeld voor het gezin Gamza in Oekraïne.

“We voelen ons geliefd”

Net als voor veel gezinnen in de regio waar zij wonen*, is het gebrek aan stabiliteit en economische welvaart voor dit gezin een groot probleem. Ouders hopen op een betere toekomst voor hun kinderen, maar de situatie verslechtert juist en dat zorgt voor veel frustratie. "De steun van Zending over Grenzen helpt me te geloven dat een beter leven mogelijk is", zegt vader Vitaliy Gamza. "Dankzij hen krijgen we onder meer voedsel. Het weinige geld dat ik met mijn baan als bouwvakker in een stad vierhonderd kilometer van huis verdien, kan ik vervolgens besteden aan bijvoorbeeld het verbeteren van ons huis. Daarnaast is de emotionele steun heel belangrijk voor ons. We voelen ons geliefd en kunnen daardoor zelf ook beter liefhebben."

Wilt u ook een kansarm gezin in Oost-Europa een teken van liefde en aandacht geven? Doneer een voedselpakket! Eén pakket kost €24,50, maar elk bedrag is welkom voor ons werk in Oost-Europa.

* Wegens privacy-redenen vermelden we niet in welke regio dit gezin precies woont, maar dat is wel bij ons bekend.

Datum: 15 oktober 2018
Auteur: Shanna van den Bosch
Foto: Zending over Grenzen
Website: https://www.zendingovergrenzen.nl/wat-doen-we/voedselpakketten

Dit artikel delen:

Meer nieuws: