EO verzorgt televisieverslag van Open Doors-dag

Op zondag 28 oktober zendt de EO een televisieverslag uit van de Open Doors-dag 2018. Deze dag wordt gehouden op zaterdag 20 oktober in Jaarsbeurs Utrecht met als thema ‘Eén in Hem’.

Open Doors steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt en brengt bijbels en christelijke lectuur naar landen die daarvoor gesloten zijn. De Open Doors-dag 2018 staat in het teken van ontmoeting met de vervolgde kerk; christenen uit de vervolgde kerk komen vertellen over hun leven met de Here Jezus.

Thema

Het thema van de Open Doors-dag 2018 is Eén in Hem. Als christenen wereldwijd maken we deel uit van één Lichaam. Met onze Here Jezus als Hoofd. We ervaren allemaal stormen in ons leven: twijfel, vervolging, problemen op school of in ons gezin. Juist in die moeilijkheden mogen we blijven vertrouwen op de Here Jezus. We zijn immers verbonden met Hem. We zijn ook verbonden aan elkaar. We mogen van elkaar leren hoe we kunnen blijven geloven en vertrouwen. We zijn één in Hem.

Vervolgde kerk

Tijdens de Open Doors-dag 2018 vertellen christenen uit de vervolgde kerk over hun leven met de Here Jezus. De dag staat in het teken van ontmoeting met de vervolgde kerk. Ron van der Spoel is predikant en reist regelmatig naar de vervolgde kerk om voorgangers te trainen. Dit jaar is Ron de gastheer op de Open Doors-dag. “De Open Doors-dag is een dag waar je niet voor jezelf komt, maar voor de vervolgde kerk. Zij hebben het nodig dat wij met elkaar samenkomen om voor hen te bidden.”

Sprekers

Een van de sprekers is Jurjen ten Brinke. Jurjen is voorganger van een multiculturele gemeente in Amsterdam-Noord. Hij reisde verschillende keren naar de vervolgde kerk. “Het is altijd bijzonder om met zoveel verschillende christenen een gezamenlijk doel te hebben dat alle kerkmuren overstijgt. Samen zingen, samen bidden, samen op scherp gezet worden als we luisteren naar de getuigenissen van broeders en zusters uit de vervolgde kerk. Daar kijk ik naar uit.” Naast Jurjen ten Brinke zijn er ook sprekers vanuit de vervolgde kerk in Pakistan, India en Noord-Korea.

Evangelische Omroep
Evangelische Omroep
10-10-2018
Kerk
https://www.eo.nl/kerkdiensten

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies