MENU
Logos Hope bemanningsleden bidden in ziekenhuis El Salvador

Logos Hope bemanningsleden bidden in ziekenhuis El Salvador

20 okt

Logos Hope bemanningsleden werkten in El Salvador samen met een plaatselijke kerk om kansarmen en zieken te dienen en hoop te delen. De wekelijkse outreach wordt 'Pan y chocolate' genoemd, wat 'Brood en chocolade' betekent. Ze verdelen: brood met kaas en warme chocolademelk.

De groep startte in een oud treinstation waar ze meestal tijd doorbrengen met de kinderen en ze ook te eten geven. Het merendeel van de groep deed spelletjes met de kinderen terwijl sommigen diepere gesprekken voerden met enkelen. Karla Guzman (Mexico) en Ruth-Ann Thomas (VS) maakten van de gelegenheid gebruik om met een man genaamd Josť te praten.

Josť deelde met hen dat hij God kent, maar ziet niet hoe God van hem kan houden, omdat hij geen goed persoon is. Hij legde uit dat hij veel drinkt en niet kan stoppen. "We vertelden hem het goede nieuws over Jezus die stierf voor zijn zonde," zei Karla. "Hij zei dat hij wilde stoppen met drinken, dus we baden voor hem en vertelden hem dat we hem een Bijbel zullen brengen."

Josť was opgewonden maar vroeg zich af waarom de twee vrouwen de moeite namen om terug te komen en een Bijbel bij hem te brengen. Ze legden hem uit dat de reden is dat Jezus hem kent en van hem houdt. "Hij is eenzaam; hij zei dat niemand om hem geeft. Ik heb het gevoel dat God hem wilde vertellen dat hij niet de enige is, en ik denk dat hij voelde dat God hem riep" voegde Karla eraan toe.

Het brood en de chocolade werden ook uitgedeeld in een ziekenhuis waar het team tijd doorbracht in de ziekenhuisbijeenkomst met de patiŽnten en hun families. Luke Thomas (VS) legde uit dat sommige vrijwilligers baden voor een oudere dame die diabetes heeft en niet in staat is om te lopen vanwege grote problemen met haar voeten.

Andere vrijwilligers deelden het evangelie met zieke kinderen en hun moeders, en nodigden hen uit om vrijmoedig te zijn in hun relatie met God. Ze konden bidden voor de baby's en peuters en gingen van bed naar bed om specifiek voor elke persoon te bidden.

"Het gaat om het aanwezig zijn, om aandacht. We moeten ons leven beschikbaar maken en altijd klaar staan ​​om mensen de Vader te laten zien, "besloot Luke. "Onze verantwoordelijkheid is om dat moment te gebruiken om het evangelie te delen."

Datum: 20 oktober 2018
Auteur: Redactie christelijknieuws - omships
Foto: Operatie Mobilisatie
Website: http://www.omships.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: