MENU
Het verhaal van Lusria in Sulawesi

Het verhaal van Lusria in Sulawesi

08 nov

Een maand na de aardbevingen in Sulawesi is de opbrengst van de Giro555 actie 'Nederland helpt Sulawesi' gestegen naar 14.886.861 euro. Hier van WorldVision het verhaal van Lusria en ook welke hulp zij en vele anderen al hebben ontvangen.

Honderden tenten staan in een groot open veld. In die tenten wonen duizenden mensen die op zoek zijn naar hoop. Eťn van hen is Lusria (25). Haar huis werd volledig weggevaagd door de tsunami. Ze leeft nu met haar twee kinderen, haar zus en haar moeder in een tentje in Pombewe. Bij hen in de tent wonen nog drie andere gezinnen.

Lusria vertelt: "De kinderen vinden het zwaar om hier te zijn, ze zijn vaak ziek. Overdag is het heet en 's nachts ijskoud. Er is weinig te eten. In het begin aten we hier alleen rauwe bananen. Zelf at ik niks zodat de kinderen iets meer hadden."

Gelukkig hebben ze voorlopig onderdak, dankzij het uitdelen van tenten en dekens. Het is niet ideaal, met drie gezinnen in een tent. Maar het is beter dan onbeschermd in de buitenlucht slapen.

Ook worden voedselpakketten uitgedeeld. Lusria en haar kinderen hebben nu genoeg eten voor de komende weken. Ze kreeg een pakket met rijst, bonen, olie, suiker en zout. Ook voor schoon drinkwater wordt gezorgd. Dat geeft in ieder geval even verlichting, tot de wederopbouw kan beginnen en Lusria weer met haar kinderen in een huisje kan wonen.

World Vision zet zich in om de mensen op Sulawesi te helpen. Tot nu toe hebben:

3.664 mensen voedsel ontvangen;
2.356 mensen toegang tot schoon drinkwater;
en zijn 684 families geholpen met dekens, matrassen en onderdak.
De komende zes maanden werkt World Vision IndonesiŽ nauw samen met de overheid en andere partners om te voorzien in onmiddelijke behoeften en de wederopbouw. Via de website van Giro555 kan nog t/m 31 december worden gedoneerd om het werk te ondersteunen.

Datum: 8 november 2018
Auteur: World Vision
Foto: World Vision
Website: http://www.worldvision.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: