MENU
Meer dan het oog kan zien

Meer dan het oog kan zien

16 nov

Op de foto Renske Maasland (Nederland) en Cecilia een 72-jarige vrouw die al zo lang als ze zich kon herinneren blind was in één oog. Een team van vrijwilligers van Logos Hope is aan wal gegaan om oogtesten te geven en een gratis leesbril te geven aan degenen die ze nodig hadden.

Renske legde uit dat het oog van Cecilia er duidelijk blind uitzag: "Het was geglazuurd en wazig, lichtgekleurd; een typisch blind oog zonder veel leven. Renske en Vale besloten om voor Cecilia's oog te bidden alvorens haar zicht te testen, maar er gebeurde niets. "Ik had het gevoel dat God me zei: 'Ik wil dat je dit voortzet, doorgaat, blijft proberen''. Renske deelde. De vrouw legde me toen uit dat ze al 22 jaar lang - elke dag - last had van een constante hoofdpijn! Haar artsen konden het niet uitleggen en het duurde voort, samen met chronische nekpijn.

Toen ze dit hoorden, baden de twee vrijwilligers weer voor Cecilia's oog, maar er was geen verandering. Toch zei Cecilia dat de hoofdpijn en pijn in haar nek haar onmiddellijk hadden verlaten toen ze baden. Dus besloten ze nog een keer te bidden. Opnieuw gebeurde er niets. "Ik dacht: 'God heeft nog steeds veel gedaan'", zei Renske. "Misschien zal Hij haar oog later genezen".

Vale en Renske testten toen de ogen van de vrouw en voordat ze vertrok, baden ze opnieuw voor totale genezing. Terwijl de jonge vrouwen haar vasthielden en haar ogen aanraken terwijl ze aan het bidden was, zag Cecilia eruit alsof ze in shock was en vertelde ze dat ze een man met een zwaard in het licht kon zien staan. "Hij is zo mooi," zei ze. Terwijl de bemanningsleden bleven bidden, zei Cecilia dat ze lichtflitsen door haar oog kon zien komen, en de een na de ander beschreef ze de kleuren die ze eindelijk kon zien. "Het was alsof het hele kleurenspectrum in haar oog kwam," herinnert Renske zich opgewonden.

Cecilia legde uit dat ze kon zien wat haar oog leek te zijn en zichzelf van binnenuit kon reconstrueren. "Ze kon nog niet duidelijk zien, maar ze kon wel kleuren en vormen zien," zei Renske. Vale was getuige van de fysieke transformatie van Cecilia's oog zoals het gebeurde, precies zoals Cecilia het beschreef. "Het was alsof een sluier haar oog verliet en de glazige kleur werd een normale kleur. Vale vervolgde: "Ze beschreef cirkels en spieren die in haar pupil verschenen, en ik kon het in het midden zien verschijnen als een zwarte stip. Toen we klaar waren, kon je zien dat beide ogen nu hetzelfde waren. Ze was als een klein kind dat voor het eerst kleuren zag!

Cecilia zei: "Ik wil dat mijn geloof is als een mosterdzaadje, zoals de Bijbel beschrijft. En ik geloof dat mijn oog morgen volledig helder zal zijn". Vale en Renske waren allebei getuige van een wonder waarvoor ze God danken.

Datum: 16 november 2018
Auteur: OM Ships
Foto: OM Ships
Website: http://www.omships.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: