MENU
Stichting HVC geeft training en steun aan dominees in India

Stichting HVC geeft training en steun aan dominees in India

17 nov

Dominees en evangelisten in India, Pakistan, Bangladesh en Nepal werken onder zware omstandigheden. Naast armoede hebben deze 'Zaaiers' vaak te maken met vervolging en tegenwerking.Veel van deze dominees hebben geen theologische opleiding of Bijbelschool gevolgd. De vraag naar toerustingsconferenties is groot. Stichting HVC heeft de afgelopen jaren verschillende pastorconferenties en trainingen georganiseerd, met name in Pakistan, India en Nepal.

Via het programma Steun een Zaaier worden lokale dominees geholpen om door te gaan met hun evangelisatiewerk. We geloven in de kracht van lokale zendelingen, zij kennen de cultuur en kunnen vanuit hun ervaring vriendschappen opbouwen en het Evangelie delen in hun dorpen. De trainingen worden gegeven door medewerkers van Stichting HVC en lokale partners.

Levensonderhoud
Dominees met kleine gemeenten kunnen niet leven van de collecteopbrengsten. Zij kunnen hun woninghuur niet betalen en moeten bezuinigen op eten, scholing en gezondheid. U kunt deze dominees via 'Steun een Zaaier' ondersteunen met een maandelijkse toelage die hen in ieder geval boven de armoedegrens brengt. Hun leven zal nog geen vetpot zijn, maar de dominees kunnen met dit geld in ieder geval voorzien in eten, onderdak en scholing voor hun gezin. Daarnaast helpt deze toelage hen om meer tijd te kunnen besteden aan evangelisatiewerk in moeilijk bereikbare gebieden.

Dominees werken op eenzame post
Naast toerusting en trainingen in het verstaan van de Bijbel, vervullen de pastorconferenties ook een andere belangrijke functie. Dominees uit de regio ontmoeten elkaar, luisteren naar verhalen van de ander, bidden met elkaar en bemoedigen elkaar. Dit aspect van de conferenties wordt erg gewaardeerd. Veel dominees werken op eenzame posten en hebben geen of weinig gemeenteleden en slechts zelden contact met andere evangelisten.

Helpt u mee om deze Zaaiers in afgelegen gebieden te trainen en te bemoedigen? Kies zelf wat u bijdraagt aan het programma Steun een Zaaier!

Datum: 17 november 2018
Auteur: HVC
Foto: HVC
Website: http://www.stichtinghvc.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: