MENU
Team Logos Hope deelt Bijbels uit in Los Espinos in Ecuador

Team Logos Hope deelt Bijbels uit in Los Espinos in Ecuador

01 dec

Medewerker van zendingschip Logos Hope (van Operatie Mobilisatie) Ernest John uit Canada deelt zijn verhaal met een aanwezigen in Los Espinos, naast hem bemanningsleden Marjolein Rutgers (Aruba) en Jun Nukada (Japan).

Jennifer Cevallos is pastor in Los Espinos. Twee jaar geleden verhuisde ze met haar man en drie dochters naar het gebied. De gemeenschap is arm, en er is geen kerk aanwezig. Verhuizen was een offer voor de familie, die het leven in de stad en de privé-scholing voor hun meisjes achter zich lieten.

Pastor Cevallos werd in het begin niet geaccepteerd, omdat ze een vrouw is. Ze vroeg God: "Waarom hebt U me hierheen gestuurd? Met de hulp van een vriendin bleef ze haar roeping volgen en begonnen de mensen haar te accepteren en naar de kerk te gaan.

Een team van Logos Hope bezocht de gemeenschap en Pastor Cevallos stelde hen voor aan ongeveer 45 mensen. De pastoor sprak haar bewondering uit voor de vrijwilligers van het schip, die hun huizen twee jaar lang hebben verlaten om zonder salaris te werken.

Twee supporters van het Ship Ministry, die vanuit Canada op bezoek kwamen, maakten deel uit van de outreach. Ernest Fanthorpe vertelde hoe hij christen werd, terwijl de andere bezoeker sprak over God die haar door ziekte helpt. Ernest werd tot tranen toe bewogen en zei dat hij erg geraakt was door de interactie met de mensen in Los Espinos. Het team gaf alle aanwezigen een Bijbel, en kleurplaten aan de kinderen.

Jun Mikado (Japan) zag een vrouw die haar Bijbel omarmde. Toen het team haar vroeg of ze thuis een Bijbel had, antwoordde ze: "Ja, vanaf vandaag!' Jun herinnerde zich: "Ze zag er echt gelukkig uit; dat was mooi om te zien.

"Het voelde zo goed," ging Jun verder. "Ik weet niet hoe het in Ecuador is, maar in Japan zijn er zoveel mensen die de Bijbel kennen, maar deze niet lezen. Misschien is het hier vergelijkbaar. Maar nu hebben ze bijbels en kunnen ze lezen.

Pastor Cevallos was blij dat het team haar werk bezocht en het afscheid was voor allen een emotioneel moment.

Datum: 1 december 2018
Auteur: OM Ships
Foto: OM Ships
Website: http://www.omships.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: