MENU
Personeel General Motors gaat na ontslag niet demonstreren maar bidden

Personeel General Motors gaat na ontslag niet demonstreren maar bidden

02 dec

Nadat het grote autoconcern General Motors aan het begin van de week een massaontslag voor 15.000 medewerkers had aangekondigd, gebeurde er iets heel bijzonders. Honderden medewerkers verzamelden zich afgelopen donderdag voor de vestiging van General Motors in Lordstown, Ohio om met elkaar te bidden.

Deze vestiging, waar 1500 mensen werken, is één van de vijf die volgend jaar zullen worden gesloten in Amerika.

De mensen kwamen niet om te demonstreren tegen de sluiting, zoals je wellicht zou verwachten, maar om samen te bidden en elkaar te troosten en te bemoedigen. ‘Iedereen wil graag hier blijven werken,’ vertelt Norman Perry aan ‘WOIO-TV’. ‘Kerst komt eraan en we willen Kerst vieren. Maar dit is ook de tijd dat we onze stem willen verheffen tot God. We kunnen niet verder zonder Hem. Bid om werk, om vrede, om hoop voor iedereen.’

In een aankondiging van maandag verklaarde GM dat het zou stoppen met de productie van zes van zijn slechtverkopende personenauto's, wat betekent dat er duizenden banen verloren zullen gaan.
CEO Mary Barra merkte op dat de veranderingen bij General Motors de flexibiliteit terug zal geven om in de toekomst te investeren en ons bedrijf meer succes te geven op lange termijn.

President Trump reageerde via twitter op de aankondiging van General Motors: "De U.S. hebben General Motors gered, en dit is het dankjewel die we krijgen", hij voegde eraan toe dat hij altijd zal proberen om de Amerikaanse arbeiders te beschermen.

Bron: Faithwire - Dirk van Genderen

Datum: 2 december 2018
Auteur: Dirk van Genderen - Redactie christelijknieuws
Foto: Schermafdruk twittervideo
Website: https://www.faithwire.com/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: