MENU
Voordewind: Investeer in het noodhulpcluster

Voordewind: Investeer in het noodhulpcluster

04 dec

De Tweede Kamer wil dat er 10 miljoen wordt geÔnvesteerd in het noodhulpcluster Dutch Relief Alliance (DRA). Vandaag werd in de Tweede Kamer een amendement aangenomen van ChristenUnie-Kamerlid JoŽl Voordewind wat de regering oproept om deze investering te doen. De DRA is een alliantie van noodhulporganisaties zoals ZOA, World Vision, Tear en Dorcas.

JoŽl Voordewind: ďMiljoenen ontheemden kampen met tekorten aan voedsel, onderdak, medische hulp en hulpgoederen. Noodhulporganisaties hebben structureel te weinig financiŽle middelen om voldoende hulp te kunnen verlenen. Via DRA zijn in de afgelopen jaren noodhulpprogrammaís opgezet in onder meer de SyriŽ-regio, Noord-Irak, Zuid-Sudan en Jemen. Ik ben blij dat de Kamer geld vrij wil maken om te investeren in de DRA. Zo kunnen zij het belangrijke werk wat zij doen, doorzetten en uitbreiden.Ē

Naast deze motie is er ook een amendement van JoŽl Voordewind aangenomen. Dit amendement zorgt voor een extra investering van 2 miljoen euro voor het Fonds Bestrijding Kinderarbeid. Er werd al 5 miljoen voor dit fonds vrijgemaakt, maar door dit amendement wordt dit 7 miljoen. Met dit geld kunnen de organisaties die bij dit fonds zijn aangesloten hun strijd tegen kinderarbeid uitbreiden en versterken.

Datum: 4 december 2018
Auteur: ChristenUnie
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: