MENU
Op de Filipijnen is de Bijbel het meest gelezen boek

Op de Filipijnen is de Bijbel het meest gelezen boek

09 dec

Uit een onderzoek van de Filipijnse overheid blijkt dat de Bijbel het meest gelezen boek is op de Filipijnen. Meer dan 72 procent van de ondervraagde Filippijnen geeft aan dat ze het afgelopen jaar het meest in de Bijbel hebben gelezen.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de ‘National Book Development Board, aldus een bericht van UCA News. Op de tweede plaats volgden kinderboeken. Een soortgelijk onderzoek in 2012 wees uit dat toen 58 procent van de bevolking de Bijbel noemde als hun meest favoriete boek.

‘Dit onderzoek laat zien dat het Filipijnse volk verlangt om God te leren kennen en Hem bekend te maken in het land en wereldwijd,’ reageert Noel Pantoja, de directeur van het Filipijnse Bijbelgenootschap.

Het Bijbelgenootschap zet krachtig in op de verspreiding van de Bijbel, door Bijbels in de verschillende talen aan te bieden voor – omgerekend – iets minder dan 1 euro per exemplaar. Geschat wordt dat de afgelopen tien jaar ongeveer tien miljoen Bijbels zijn gekocht/verspreid op de Filipijnen.

Bron: God Reports

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z'n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Datum: 9 december 2018
Auteur: Dirk van Genderen
Foto: God Reports
Website: http://www.dirkvangenderen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: