MENU
Team Logos Hope onder de indruk van de kracht van het evangelie

Team Logos Hope onder de indruk van de kracht van het evangelie

14 dec

Mexico: Orizaba, een klein dorpje in de bergen: het enige overgebleven christelijke dorp. Een belangrijk aandachtspunt voor de bemanningsleden aan de kust, terwijl het schip de Logos Hope een jaarlijks onderhoudsbeurt kreeg, was het bereiken van een afgelegen groep mensen in de Mexicaanse bergen.

Orizaba is al vele jaren bezocht door teams van vorige OM-schepen, dus het was bijzonder speciaal voor sommige bemanningsleden om terug te keren, en voor iedereen om de vruchten te zien van het arbeid van degenen die voor hen hebben gediend. Een van die resultaten was de ontdekking dat een tiener die vijftien jaar geleden op een outreach zijn leven aan Christus heeft gewijd, nu in opleiding is om pastor te worden.

Een kerkleider verhuisde uit zijn huis om een team van het schip het huis te laten gebruiken. Zij werden gezegend met voedsel en vervoer door het gebied vanuit de gemeente. Er werd veel werk verzet: van het spreken op school tot het delen van het evangelie van deur tot deur en het informeren van de kerk over christenen die overal ter wereld vervolgd worden.

Hoogtepunten waren een aantal grootschalige shows, waarbij de internationale vrijwilligers van Logos Hope hun verschillende culturele uitingen deelden, in combinatie met hun gemeenschappelijk geloof in de Here Jezus. Meer dan 3.000 mensen bezochten deze avonden en kregen de gelegenheid om vragen te stellen. Verscheidene mensen namen de beslissing om de Here Jezus te volgen.

"Ik vond het eerlijk gezegd een beetje eng," zei John Hernadez (Aruba). "Ik ben nooit naar mensen geweest die niet op de hoogte waren van andere beschavingen en landen, dus we moesten heel voorzichtig en zorgvuldig te werk gaan. Maar het was een van mijn beste ervaringen sinds ik bij het schip kwam.

John vervolgde: "De inheemse Nahua's leven in een zeer arme omgeving, maar hadden zoveel vreugde - wat ze ook hadden, ze boden het ons aan. Het was verbazingwekkend om te zien hoe actief de kerk in de bergen was. Het werken met hen was vermoeiend, maar het bemoedigde ons allemaal".

"Als introvert persoon had ik moeite om mensen te blijven ontmoeten," zei Steph Jemphrey (Noord-Ierland). "Maar God hielp me echt in dit gebied en gaf me een nieuwe mogelijkheden. Ik voelde dat mijn hart geopend was.

"Ik heb ook echt de eenvoud van het evangelie geleerd", zei Steph. "Als je de reactie ziet van sommige mensen, weet je dat het de waarheid is die mensen nodig hebben. Deze ervaring heeft me geholpen om weer bewondering te krijgen voor het kostbare evangelie dat we mogen delen". Ze legde uit: 'Het brengt niet alleen vreugde bij de mensen die het accepteren; het maakt je zelf ook blij, omdat je weet dat wat je doet licht verspreidt en eeuwige waarde heeft.

Het evangelie
- In het begin maakte God de aarde, de planten, de dieren, de mensen... Alles was perfect. God gaf de mens een vrije wil. Wij kozen ervoor om onze eigen weg te gaan, zonder God. De relatie tussen God en mensen werd verbroken. God zou ons moeten straffen voor onze verkeerde daden – ‘zonden’ noemt de Bijbel dat.
- Einde verhaal? Gelukkig niet. God had een reddingsplan. Zijn eigen Zoon, Jezus, kwam naar de aarde. Hij werd aan een kruis gehangen, en droeg daar de straf die wij hadden verdiend.
Na drie dagen stond Hij op uit de dood: Hij werd weer levend.
- En iedereen die in Hem gelooft, krijgt een nieuw leven – eeuwig leven – dat altijd doorgaat, ook als je sterft.
Als je dat leven wilt ontvangen, kun je bijvoorbeeld dit gebed bidden: ‘Heere God, dank U wel dat Uw Zoon, Jezus Christus, naar de aarde is gekomen. Ik heb verkeerde dingen gedaan, maar ik geloof dat Hij in mijn plaats de straf gedragen heeft. Dank U voor Uw reddingsplan. Dank U voor het nieuwe leven, samen met U.’

Datum: 14 december 2018
Auteur: Julie Knox - OM International
Foto: OM International
Copyright: OM International
Website: http://www.omships.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: