MENU
SGP presenteert kandidatenlijst verkiezingen Europees Parlement

SGP presenteert kandidatenlijst verkiezingen Europees Parlement

21 dec

Vandaag presenteert de SGP haar conceptkandidatenlijst voor de verkiezingen voor het Europees Parlement. Bert-Jan Ruissen voert de lijst aan. Hij is op de partijdag van 21 april jongstleden als lijsttrekker is gekozen. Ruissen (45) is op dit moment coŲrdinerend beleidsmedewerker Europees Landbouwbeleid bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Ruissen zal D.V. na de verkiezingen op donderdag 23 mei 2019 Bas Belder opvolgen. Hij hoopt zich in het Europees Parlement onder andere in te zetten voor de landbouw, maar ook voor de rechten van minderheden, zoals vervolgde christenen. Ruissen: ďIk vind de huidige koers van de EU niet goed. Brussel moet stoppen met steeds meer bevoegdheden naar zichzelf toe te halen, omdat dit ten koste gaat van de lidstaten. Wel is het belangrijk dat we samenwerken bij grensoverschrijdende onderwerpen zoals handel, terrorismebestrijding, migratie en milieubescherming.Ē

Bij de samenstelling van de lijst speelden internationale ervaring en inhoudelijke kennis een belangrijke rol. Op de tweede plek staat Henk van den Berge. Van den Berge is adjunct-hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad en hier onder andere verantwoordelijk voor de buitenlandredactie. Hierna volgen op plek drie Evert-Jan Brouwer, politiek adviseur bij Woord en Daad en op plek vier Gijsbrecht Gunter, werkzaam bij Yara Sluiskil, de grootste productievestiging van het Noorse concern Yara dat stikstofmeststoffen en industriŽle chemicaliŽn produceert. Ook de andere kandidaten zijn veelal internationaal werkzaam en hebben bestuurlijke ervaring.

Het Hoofdbestuur van de SGP vertrouwt erop met deze kandidaten zowel tijdens als na de verkiezingscampagne een kritisch en Bijbels geluid te kunnen laten horen binnen de EU. De conceptkandidatenlijst wordt na een consultatieronde langs de plaatselijke kiesverenigingen en afdelingen in februari 2019 door het Hoofdbestuur definitief vastgesteld.

Datum: 21 december 2018
Auteur: SGP
Foto: SGP
Website: http://www.sgp.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: