MENU
Kerstgroet Kees van der Staaij

Kerstgroet Kees van der Staaij

23 dec

De tijd van Kerst en oud en nieuw is een periode, waarin het voor heel veel mensen even wat rustiger wordt. Waar het leven van alle dag wat tot stilstand komt. En we dingen wat meer van een afstand bekijken. Zo ervaar ik dat zelf ook in de politiek. Heel veel dingen waar je je druk over maakte het afgelopen jaar, worden geleidelijk aan wat kleiner.
Maar er zijn wel degelijk dingen die je met je mee blijft dragen. Ook in deze dagen. Ik denk bijvoorbeeld aan Asia Bibi en haar gezin. Hoe zou het met hen gaan? En met al die andere mensen die vervolgd worden om hun geloof in Christus. Laten we ook aan hen blijven denken in onze gebeden.

Maar ik denk ook in deze periode aan eenzame mensen. Juist als we huiselijke gezelligheid ervaren in onze eigen familiekring, is het goed om ook stil te staan bij zoveel mensendie de gebrokenheid en het verdriet in hun leven juist in deze periode in het bijzonder ervaren. Laten we ook om hen heen blijven staan. En de handen naar hen uitstrekken.

Niet voor iedereen is Kerst en oud en nieuw een rustige periode. Ik denk aan de mensen in de zorg, politieagenten en brandweermensen die stevig aan de bak moeten. Ik denk ook aan militairen op missie. Heel veel waardering en heel veel dank voor alles wat jullie steeds weer voor Nederland doen.

Kerst laat helder zien waar het in het leven werkelijk om draait. Wat echt telt. Eenmaal zagen de wijzen uit het Oosten een ster die hen op de knieŽn bracht voor het Kind van Bethlehem. Jezus Christus die de wijsheid Zelf is. De ster van het Woord van God wijst ons ook nu de weg naar Hem Die het Licht der wereld is. Bij Hem is alles te vinden wat wij, zondige mensen nodig hebben. Vergeving, verzoening, vrede. Ik hoop en bid dat juist ook in deze periode veel ogen mogen opengaan voor Hem. Dat wij door genade Hem mogen navolgen.

Graag wil ik u namens de SGP van harte bedanken. Voor alle steun, voor het meeleven, maar zeker ook voor uw gebed. Van harte gezegende kerstdagen toegewenst en een heel goed 2019.

Datum: 23 december 2018
Auteur: SGP
Foto: SGP
Website: http://www.sgp.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: