MENU
visual
For King and Country: onze naam vat alles samen
For King and Country: onze naam vat alles samen
For King and Country: onze naam vat alles samen
For King and Country: onze naam vat alles samen
For King and Country: onze naam vat alles samen
For King and Country: onze naam vat alles samen
For King and Country: onze naam vat alles samen

For King and Country: onze naam vat alles samen

29 dec

Het jongerentijdschrift HebbeZ organiseerde in 2004 een muziekfestival en wist daarvoor Rebecca St. James te boeken. Christelijknieuws heeft van dit concert deze unieke beelden gemaakt. Rebecca nam haar broers mee naar dit concert. Ondertussen treden deze broers nu wereldwijd op onder de naam FOR KING & COUNTRY. Onlangs verscheen hun nieuwe album: Burn the Ships.

Het Award-winnende Amerikaanse pop duo, FOR KING & COUNTRY, bereidt zich voor om hun nieuwste album, "Burn the Ships" te presenteren in verschillende werelddelen. Joel en Luke Smallbone herinneren zich nog goed de tijd nadat het gezin in 1991 van Sydney naar Nashville verhuisde.

Ondanks hun droom om succes te hebben in de muziekindustrie, kwam de familie Smallbone in problemen omdat hun vader Davids onverwacht ontslagen werd en er geen inkomsten meer waren voor het gezin.

"We wisten dat we het heel krap hadden, we wisten dat we niets uit te geven hadden, maar toch waren we niet bezorgd of angstig" vertelt Luke aan Eternity News in een interview gefilmd in Nashville ter voorbereiding op hun nieuwe tournee, die begint in het Sydney Opera House op 28 januari.

Hun nieuwe tournee begint in het
Sydney Opera House op 28 januari.


"Ik heb veel respect voor mijn ouders, en zeker voor hun toewijding aan ons als gezin in dit zware periode. Het eerste huis waar we in woonden had geen meubels, dus we speelden cricket in de woonkamer, en dat was erg leuk: er was hier toch niets dat stuk kon gaan...

"Het bracht ons als gezin dicht bij elkaar," zegt hij. Luke herinnert zich het maaien van gazons op vijfjarige leeftijd en het geld dat hij heeft verdiend gaf hij aan zijn ouders. En hij verwondert zich over de manier waarop dergelijke ervaringen, die toen niet noodzakelijkerwijs leuk waren, later in het leven verbazingwekkende voordelen hebben gebracht.

"Ik herinner me dat mijn moeder en mijn zus Rebecca in de schoonmaak aan de slag gingen - en het geld xat ze daarmee verdienden werd direct gebruikt om de dagelijkse boodschappen te doen. Ik vind dat iets heel moois en het bracht ons als familie echt dichtbij," zegt hij.

Onze zus Rebecca ging als
schoonmaakster aan de slag,
met het verdiende geld kochten
we eten voor ons gezin.


Muziek werd belangrijk voor de familie toen Rebecca in 1993 bij ForeFront Records een contract tekende en een succesvolle christelijke muziekartiest werd onder de naam Rebecca St James. Ze kochten een busje en begonnen samen te reizen als Rebecca's road crew.

Toen Luke 19 jaar oud was en Joel 21, stelde hun vader ze samen als band en begonnen ze met het schrijven en opnemen van nummer voor de band die FOR KING & COUNTRY werd. David leidt de band tot op de dag van vandaag en alle Smallbone broers en zussen zijn er nog steeds bij betrokken. Broeder Daniel runt hun lichtshow; Ben doet de muziekvideo's en werkte in 2016 mee aan een speelfilm ge´nspireerd door hun gelijknamige nummer 1 hit "Priceless" over mensenhandel; broertje Josh is general manager, terwijl zusje Libby en moeder Helen werken aan sponsoring.

Crave, het debuutalbum FOR KING & COUNTRY, werd in 2012 uitgebracht en won tijdens de Dove Awards 2013 (voor christelijke muziek) de New Artist of the Year en werd door iTunes uitgeroepen tot Breakthrough Christian en Gospel Album of 2012.

Hun vervolgalbum, RUN WILD, LIVE FREE, LOVE STRONG breidde hun terrein verder uit, debuteerde op nummer 1 in iTunes en resulteerde in twee Grammys en vier Dove Awards, evenals een zeer succesvolle internationale arenatournee van 60 dagen.

Ze hebben vier nummer 1-hits ("joy", "Priceless", "Fix My Eyes" en "Shoulders",) negen Top 10-hits. Ze speelden nummers op de Emmys, Super Bowl, Sunday Night Football en andere spraakmakende evenementen, waaronder optredens op The Tonight Show, Today en Jimmy Kimmel Live!

Volgende maand (januari 2019) verzorgen ze, als onderdeel van een internationale tournee, acht concerten in AustraliŰ met nummers van hun derde studioalbum Burn the Ships. Dit album is een muzikaal landschap van tien nummers die elk een speciale betekenis hebben, waarbij thema's als: Nieuw begin, vergeving, hoop en liefde centraal staan.

De titelsong is ge´nspireerd door het leven van een Spaanse ontdekkingsreiziger uit 1500, die met zijn schepen op vijandelijke kusten aankwam zonder dat hij wist wat er te wachten stond. Om ervoor te zorgen dat zijn mannen zich volledig inzetten voor hun missie, riep hij uit: "Verbrand de schepen! Dat is de enige manier om verder te gaan; terugtrekken is geen optie.

Verbrand de schepen! Dat is de enige manier om
verder te gaan; terugtrekken is geen optie.


"Dat is het statement dat we met deze nummers willen maken," zegt Luke. "We willen niet in het verleden leven; we willen vooruit. Er zijn dingen in ieders verleden waar je mee af moet rekenen, waar je los van moet komen en die je achter je moet laten.

EÚn nummer op het nieuwe album, "Need You More", werd ge´nspireerd door het angstaanjagende bijna-doodmoment van Luke's zoontje, Leo. Zijn vrouw Courtney vond Leo in zijn wieg, blauw omdat hij niet meer ademde. Ze begon met reanimatie en bidden. Gelukkig kwam hun zoon weer snel tot leven. Tijdens de reis naar het ziekenhuis kwamen de woorden: "Ik heb je meer/meer nodig dan ooit tevoren," in de gedachten van Luke, die met zijn telefoon een opname maakte. Die originele opname, inclusief geluiden uit de auto, werd opgenomen in de uiteindelijke mix.

Courtney vond Leo in zijn wieg, blauw omdat
hij niet meer ademde. Ze begon met reanimatie
en bidden. Gelukkig kwam hun zoon weer
snel tot leven.


"Mijn hoop is dat als ik door de moeilijkheden die ik heb meegemaakt, misschien iemand anders kan bemoedigen die iets soortgelijks heeft meegemaakt, dat ik die persoon een beetje hoop kan geven", zegt Luke. "Ik heb het gevoel dat God mij deze moeilijkheden heeft gegeven om die ervaringen te delen.

"Fight On, Fighter" is een muzikale steunbetuiging aan hun eigen vrouwen, terwijl "Never Give Up", door hen is geschreven samen met zus Rebecca.

"We leerden het vak van de muziek en we houden er van" zegt Joel. "In sommige opzichten is KING & COUNTRY een erfenisband van Rebecca. Het is een bijzonder moment om na al die jaren nog steeds die creatieve samenwerking met haar te kunnen hebben".

Het thema van het album eindigt poŰtisch met "Pioniers", een mooie song over de romantiek en de realiteit van langdurige betrokkenheid. Passend sluiten de vrouwen Moriah en Courtney zich bij hen aan in het laatste deel van het nummer.

Luke legt uit dat hun naam FOR KING AND COUNTRY een suggestie was van hun producer, Ben Glover. For King and Country was de strijdkreet van Engelse soldaten die bereid waren om hun leven te geven voor hun koning en hun vaderland.

"De reden dat we muziek maken is voor dÚ Koning, voor God, en voor de mensen, voor het land, en dus denk ik dat onze naam alles samenvat: daarom maken we muziek. Elke keer dat we worden ge´ntroduceerd is dat uiteindelijk FOR KING AND COUNTRY. Het is een steeds reminder voor ons aan de reden waarom we doen wat we doen". Onze naam vat alles samen.

Datum: 29 december 2018
Auteur: Redactie Christelijknieuws - Eternity News
Foto: ę Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.forkingandcountry.com

Dit artikel delen:

Meer nieuws: