MENU
Abel en Pamela delen Bijbels uit in Ghana

Abel en Pamela delen Bijbels uit in Ghana

30 dec

Abel en Pamela Veennema wonen sinds 2008 in Ghana. Ze bouwen daar een opvangtehuis voor weeskinderen. Het is bijzonder om te zien hoe de Heer steeds voorziet. Er was in de afgelopen periode een speciale gift voor Bijbels gestuurd en met deze gift konden zij 121 Bijbels voor kinderen en volwassenen kopen en dit uitdelen in drie verschillende kerken.

Abel en Pamela: Er zijn vaak mensen in de kerk die geen Bijbel hebben of alleen een klein nieuw testamentje of een oude kapotte Bijbel. Nu kregen deze mensen een nieuwe Bijbel. We deden dit in samenwerking met de kerkleiding die al van te voren had uitgezocht wie een Bijbel nodig had. Ook proberen we te stimuleren dat de mensen hun Bijbel gaan lezen en deze zondags meenemen naar de kerk.

"De kinderen krijgen in het huis voldoende eten,
onderwijs, schone kleren, goede verzorging
Ún ze horen het evangelie."


In de afgelopen jaren hebben Abel en Pamela vaker Bijbels mogen uitdelen. In 2014 bijvoorbeeld konden ze 400 Bijbels uitdelen in een gevangenis in de stad Tamale in het Noorden van Ghana.

Abel en Pamela Veennema wonen sinds 2008 in Ghana. Ze hebben daar, met hulp vanuit Nederland, een opvangtehuis gebouwd voor weeskinderen. De kinderen krijgen in het huis voldoende eten, onderwijs, schone kleren, goede verzorging Ún ze horen het evangelie.

Begin 2013 is een dagopvang geopend voor de meest kwetsbare en arme kinderen uit de omgeving. De ontwikkeling van het kinderwerk groeit en in 2018 ontvingen 50 kleine kinderen een plekje in de dagopvang. De kinderen ontvangen goede voeding en lichamelijke verzorging. We zingen en bidden met hen en leren ze de eerste Bijbelverhalen. Vanwege het succes van de dagopvang en de dankbare reactie uit de omgeving, wordt de dagopvang steeds verder uitgebreid.

"We zingen en bidden met de kinderen en
leren ze de eerste Bijbelverhalen."


Abel en Pamela hebben ervoor gekozen om te leven uit geloof. Zij zijn dus afhankelijk van giften. Wanneer u achter het werk staat van Abel en Pamela, kunt u een gift overmaken naar de stichting:
Bankrekeningnummer: NL 05 ABNA 0487 4393 41 t.n.v. Stichting Bethel-Shelter Ghana. (ABN-AMRO bank te Dordrecht).
Giften zijn aftrekbaar van de belasting.

Datum: 30 december 2018
Auteur: Redactie Christelijknieuws
Foto: Abel en Pamela
Website: http://www.bethel-shelter.com

Dit artikel delen:

Meer nieuws: