MENU
Henk Stoorvogel: Consequent tijd nemen voor je relatie met God

Henk Stoorvogel: Consequent tijd nemen voor je relatie met God

30 dec

Henk: 'Met grote regelmaat ontmoet ik mannen die vertellen hoe ze worstelen met hun gebedsleven. Aan de ene kant willen ze graag meer bidden, beter bidden, vaker bidden. Aan de andere kant lukt het ze maar niet.'

Voor sommigen is discipline het probleem. Zij slagen er maar niet in om consequent tijd in te ruimen voor hun relatie met God. Andere mannen hebben discipline genoeg, in hun werk en in hun sport, maar laten hun stille tijd toch versloffen.

"Andere mannen hebben discipline genoeg,
in hun werk en in hun sport, maar laten
hun stille tijd toch versloffen"


Theo van den Heuvel is zelf op en top man. Hij kent de strijd met gebed. Hij weet dat het saai kan zijn, vruchteloos kan lijken, soms zinloos voelt. En tegelijk heeft hij ontdekt wat een geweldig avontuur een bloeiend gebedsleven is. Hij heeft er pas geleden een boek over geschreven: Bidden. Leren van Jezus.

Op het 4M Event neemt Theo je mee in het avontuur van het zoeken van Jezus in de binnenkamer. Als één van de oprichters van 4M en als voorganger van een snel groeiende gemeente in Groningen, leerde hij van nabij de kracht van gebed kennen en deelt hij zijn belangrijkste lessen.

Hoe komt het dat we zo in beslag genomen worden door ons dagelijks leven dat we er niet toe komen om Gods Woord te lezen en te bidden?

We leven in een tijd waarin alles zo vlug mogelijk moet gaan. Er komen ontzaglijk veel dingen op ons af. En die kunnen ons inderdaad zo in beslag nemen, dat we niet aan het lezen van de Bijbel en bidden toekomen. Is dat een gebrek aan liefde? In zekere zin wel, maar er is een wisselwerking. Als we in het bijbellezen en bidden achteruitgaan gaat onze liefde achteruit en dan wordt het verlangen om met de Heer bezig te zijn weer minder.

Het is dus ook een kwestie van oefenen.
Een vast besluit nemen en beginnen.


Maar er is wel wat aan te doen natuurlijk. We zijn er namelijk zelf bij en zelf verantwoordelijk voor. Ik denk dat het heel belangrijk is een duidelijke planning te maken. We moeten prioriteiten stellen. Dat moet een zakenman en zakenvrouw, dat moet je als huisvrouw. Wel dat moeten we ook doen wat onze dagindeling betreft. We moeten gewoon per dag een vastgesteld tijdstip bepalen waarvan we weten dat er weinig kans is dat we gestoord worden. Een tijd om te lezen en te bidden reserveren dus. Stille tijd bepalen om zo te zeggen. Wanneer doet er niet toe, als het maar regelmatig gebeurt. Een goed hulpmiddel is om een bijbelleesgids of een bijbels hulpboek erbij te nemen. Het is dus ook een kwestie van je wil daarin oefenen. Een vast besluit nemen en beginnen. Falen we erin, dan beginnen we weer opnieuw en bidden we God om kracht om ons erbij te helpen.

Henk Stoorvogel: 'Verlang je ernaar dat 2019 een jaar wordt van verdiepte intimiteit met Jezus? Zorg dat je erbij bent, 19 januari 2019. Een mooi event met onder anderen André Kuipers, Theo van den Heuvel, Reyer & Heartbeat Worship.

Dagen die je leven kunnen veranderen.
Laat 19 januari 2019 zo’n dag zijn voor jou.


Soms zijn er van die dagen die je leven veranderen. Dagen waarop het lijkt alsof de zon stil staat. Dagen van openbaring waarop de essentie van je leven in een flits helder wordt en je weet dat je weet dat je weet wat je te doen staat.

Het 4M Event is door de jaren heen voor duizenden mannen zo’n dag gebleken. Het is meer dan een conferentie. Meer dan een mannendag. Meer dan een leuke dag met vrienden. Het is een samenballing van goddelijke energie in tien fantastische uren waarin muren afgebroken worden, weerstanden ontmanteld worden en harten doorgloeid raken van de Geest.

Het 4M Event is de beste manier om je nieuwe jaar te beginnen. Zorg dat je erbij bent en neem je vrienden mee. WAT GEEN OOG HEEFT GEZIEN… wat geen oor heeft gehoord en wat in geen mensenhart is opgekomen – God weet wat jij nodig hebt – jouw toekomst is voor hem geen geheim. Laat 19 januari 2019 zo’n dag zijn voor jou.

Wat: 4M Event 2019
Waar: Vliegbasis Twenthe
Wanneer: 19 januari 2019, vanaf 12.00 uur

Datum: 30 december 2018
Auteur: Redactie Christelijknieuws
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.event.4m.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Sjalom
16 jun

Sjalom meer

Schaduw
18 mei

Schaduw meer

Vuurvlam
30 maa

Vuurvlam meer