MENU
Martine presenteert nieuwste christelijke muziek op Radio 2

Martine presenteert nieuwste christelijke muziek op Radio 2

03 jan

Martine: “Ik ben super blij en trots dat we op radio weer vol aan de bak gaan met de nieuwste christelijke muziek”. De muziek uit onze lijst is toegankelijk, dat vind ik te gek: mensen die niets met geloof of kerk hebben, kunnen door het programma toch toffe nieuwe muziek ontdekken.

In dit genre komen allerlei herkenbare thema’s voor: verdriet, blijdschap, boosheid, geluk, levensvragen… En vaak overkoepelend: hoop!” De best beluisterde christelijke muziek, de nieuwste gospelhits en veelbelovende christelijke artiesten. Het nieuwe EO-radioprogramma ‘Holy Hits’ houdt NPO Radio 2-luisteraars vanaf 5 januari elke week op de hoogte van dé christelijke muziek van het moment.

Het radioprogramma wordt in de
nacht van vrijdag op zaterdag tussen
04.00 uur en 06.00 uur uitgezonden


Het radioprogramma wordt in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 04.00 uur en 06.00 uur uitgezonden en is vanaf de eerste uitzending 24/7 online beschikbaar via Soundcloud, de podcast apps en de website eo.nl/holyhits. Het programma wordt gepresenteerd door Martine van der Spek, voor wie ‘Holy Hits’ haar eerste eigen programma op de publieke radiozender is.

Altijd van het moment
Voor de samenstelling van ‘Holy Hits’ houdt de redactie onder andere de Billboardlijsten uit Amerika in de gaten. “Maar wij maken in ons programma geen onderscheid tussen Gospel en Christian. Beide genres komen samen in onze lijst”, legt Martine uit. Ook is er in ‘Holy Hits’ aandacht voor nieuwe Europese releases. “De overeenkomst: de muziek is altijd nieuw, altijd van dat moment.”

Martine startte haar radiocarričre bij
BEAM Radio, een online radiozender
die eind 2015 noodgedwongen
ophield te bestaan.


Bekend terrein
NPO Radio 2 is voor de nieuwbakken radio-dj geen onbekend terrein. Martine van der Spek is sinds januari 2016 als redacteur, producer en sidekick betrokken bij het radioprogramma ‘Thank God It’s Sunday’, dat iedere zondagavond te horen is op Radio 2. Ook presenteert ze maandelijks de podcasts ‘Het kan je buurman zijn’ en ‘3FM Tussenuur’ en is ze elke week te horen op KX Radio (het opleidingsstation voor nieuw radiotalent). Martine startte haar radiocarričre bij BEAM Radio, een online radiozender die eind 2015 noodgedwongen ophield te bestaan.

Datum: 3 januari 2019
Auteur: Evangelische Omroep
Foto: © Willem Jan de Bruin - EO
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: