MENU
Voormalig moslima Annahita Parsan brengt moslims tot Christus

Voormalig moslima Annahita Parsan brengt moslims tot Christus

06 jan

Voormalig moslim Annahita Parsan heeft al meer dan 1500 moslims tot Christus geleid. Ze geeft nu mede leiding aan twee kerken in Zweden en traint andere kerken hoe je moslims kunt bereiken met het Evangelie en hoe je hen kunt maken tot volgelingen van Christus. Ze ziet elke zondag de honger van voormalige moslims om God beter te leren kennen.

Toen Annahita nog moslim was en in Iran woonde, verongelukte haar eerste man al kort nadat ze getrouwd waren. Toen ze daarna opnieuw trouwde, bleek die tweede man zeer gewelddadig te zijn. Ze werd zo mishandeld en misbruikt, dat ze dacht het niet te zullen overleven. Over haar hele lichaam had ze ernstige verwondingen.

In 1984 vluchtte ze met haar man en beide kinderen naar Turkije. Na enige tijd in een Turkse gevangenis te hebben doorgebracht, kwamen ze in Denemarken aan, waar zij scheidde van haar man, omdat die haar ernstig bleef mishandelen.

In Denemarken hoorde Annahita
voor het eerst het Evangelie.


In Denemarken hoorde Annahita voor het eerst het Evangelie. Kort daarna trok ze met haar beide kinderen verder naar Zweden. Daar bezochten ze voor het eerst een kerkdienst, werd er met hen gebeden en kwamen ze tot geloof in de Heere Jezus. Wat een wonder!

Annahita had daarna één verlangen: moslims bereiken met het Evangelie. De Heere zegent haar bediening. Honderden moslims zag ze al tot geloof komen. Ze ziet hierin een vervulling van Jeremia 49:39 – ‘Het zal in later tijd (letterlijk: aan het einde van de dagen) gebeuren dat Ik een omkeer zal brengen in de gevangenschap van Elam, spreekt te Heere.’ En Elam staat hier voor Perzië.

God heeft dit al aan Jeremia verteld
en het wordt nu vervuld.


‘Het gaat over ons, het Iraanse volk,’ merkt Annahita op. ‘God heeft dit al aan Jeremia verteld en het wordt nu vervuld. Ze schrijft er ook over in haar boek ‘Stranger no more’.

Ze heeft zorgen over de ontwikkelingen in Zweden. ‘De moslim immigratie heeft Zweden tot een thuis gemaakt voor gevaarlijke radicale moslims. ‘Ik krijg doodsbedreigingen,’ gaat ze verder. ‘Ze dreigen mij te zullen doden.’
‘In Iran was ik totaal wanhopig, maar God had een plan met mijn leven. Hij hield van mij en heeft mijn leven beschermd. En nu ik de Heere Jezus mag kennen, is het leven zo mooi…’

Bron: BCN

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z'n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht.

Datum: 6 januari 2019
Auteur: Dirk van Genderen - BCN
Foto: Himlen TV7 - screenshot
Website: http://www.dirkvangenderen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: