MENU
Ontmoeting maakt kans op Appeltje van Oranje 2019

Ontmoeting maakt kans op Appeltje van Oranje 2019

07 jan

Ontmoeting maakt kans op een Appeltje van Oranje 2019. En vanaf vandaag kan het Nederlands publiek de winkansen van dit project vergroten. Dat kan door te stemmen op Ontmoeting als favoriet.

Er zijn in totaal nog 40 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 16 januari 23.59 uur via stem.oranjefonds.nl.

Stemmen kan tot en met 16 januari
23.59 uur via stem.oranjefonds.nl


Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)! Dat betekent dat alle kanshebbers op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om zo anderen te helpen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om, en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.

Ontmoetingnetwerken | Ontmoeting
Van de circa 1.000 vrijwilligers bij Ontmoeting zijn zoín 600 mensen actief als netwerkvrijwilliger. Deze vrijwilligers vormen een sociaal netwerk rondom kwetsbare cliŽnten, mensen die zijn vastgelopen en niemand om hen heen hebben. De vrijwilligers brengen regelmatig een bezoek aan hen, ondernemen activiteiten en helpen bij alledaagse dingen. Zij zijn een brug naar de maatschappij. Veel vrijwilligers zijn al jaren actief als vrijwilliger voor Ontmoetingnetwerken.

Ontmoeting is ontzettend blij
met de inzet van de enthousiaste
groep vrijwilligers.


Ontmoeting is ontzettend blij met de inzet van deze enthousiaste groep mensen en houdt hen graag zo enthousiast. Daarom is het erg belangrijk dat de vrijwilligers een goede training ontvangen voor het werken met de kwetsbare cliŽnten van Ontmoeting. Bij Ontmoeting werken professionals en vrijwilligers samen rondom een cliŽnt. Om deze samenwerking te verbeteren en om de cliŽnt centraal te blijven stellen hebben is de samenwerkingsdriehoek gelanceerd. De cliŽnt staat centraal en is eigenaar van zijn hulpvraag. Waar nodig wordt professionele hulp geboden en waar het kan worden vrijwilligers ingezet.

Wij roepen iedereen op om te stemmen op ons initiatief (stem.oranjefonds/ontmoeting). Hiermee geeft u deze geweldige vrijwilligers een groot compliment voor hun inzet!

Koningin MŠxima
De prijzen worden in mei 2019 uitgereikt door Koningin MŠxima op Paleis Noordeinde. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Oranje Fonds Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Koning Willem-Alexander en Koningin MŠxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Datum: 7 januari 2019
Auteur: Besselyn de Rooij - Ontmoeting
Foto: © Ontmoetingnetwerken
Website: https://appeltjevanoranje.nl/ontmoeting

Dit artikel delen:

Meer nieuws: