Nieuwe website met vacatures en verhalen van het zendingsveld

De nieuwe website OnMission.nl is een initiatief van de vacaturesite Jobfish.nl. Inmiddels zijn tien zendingsorganisaties aangesloten en veel organisaties hebben hun vacatures al online staan. De redactie van OnMission zal daarnaast een aantal Nederlandse zendingswerkers op de voet volgen in hun missie.

De deelnemende organisaties kunnen de vacatures zelf eenvoudig op de website plaatsen. Website-bezoekers kunnen alle vacatures bekijken en handig zoeken in het totale aanbod. Bij interesse kunnen ze direct online solliciteren.

Samenwerking met Jobfish en CIP

Om direct een grote groep mensen te bereiken werkt OnMission nauw samen met de bestaande Jobfish-site. Ook zullen de nieuwste vacatures en verhalen te zien zijn op de christelijke nieuwssite CIP.nl. De OnMission-redactie bestaat op dit moment uit drie parttime redacteuren. De komende periode start OnMission met de werving voor nog eens vier redacteuren die elk vier tot acht uur per week aan de slag gaan voor de site. Elke redacteur heeft als hoofdtaak het volgen van een zendingswerker en één of meerdere zendingsorganisaties.

Zoektocht naar de juiste baan

Jobfish-eigenaar Wijnand Voogdt legt uit wat het idee is achter de nieuwe site: “Jobfish bestaat al tien jaar en gaat over de combinatie van christen-zijn en werk. We willen christenen aanmoedigen om God te betrekken in hun zoektocht naar de juiste baan. ‘Ligt het op mijn weg om aan de slag te gaan als zendingswerker?’, is een vraag die daarbij aan de orde komt. Vaak best een moeilijke vraag, want hoe kun je zo’n roeping ervaren? En ook praktisch zitten er spannende kanten aan: misschien ga je salaris ontvangen via giften en hoe is het om te leven in een andere cultuur? Juist om deze zoektocht onder de aandacht brengen is dit online platform opgericht.”

Zendelingen volgen

Naast specifieke vacatures in missionair werk, volgt OnMission een aantal Nederlandse zendelingen van dichtbij: Wat maken ze mee? Hoe geven ze hun missie vorm? Welke tegenslagen zijn er? En welke successen? Hoe kunnen wij betrokken raken?

Deelnemende zendingsorganisaties

De tien deelnemende zendingsorganisaties zijn: 3xM, Cama Zending, Frontiers, Interserve, OMF, WEC, Wycliffe, Operatie Mobilisatie, Pioneers en MAF. De makers van OnMission verwachten dat het deelnemersaantal het komende jaar verder zal groeien naar twintig.

Wijnand Voogdt

14-01-2019
Media
https://www.onmission.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies