MENU
Containerjassen voor Leger des Heils

Containerjassen voor Leger des Heils

15 jan

Honderden vrijwilligers maakten de afgelopen dagen de stranden van de Waddeneilanden vrij van aangespoelde spullen die van het containerschip MSC Zoe waren gegleden. Zo ook de Vlielandse Nicolette Schenkel.
Waar veel eilanders een leuk handeltje bij elkaar sprokkelden, dacht Nicolet direct aan het goede doel toen zij de eerste tientallen kinderjasjes had aangetroffen in het zand.

Ze vroeg de opruimers om de rode, gele, blauwe en zwarte kinderjasjes voor haar te verzamelen. De in totaal 456 winterjasjes werden eerst schoongespoeld. Daarna mobiliseerde Nicolette vrienden, campinghouders en hoteleigenaren op het eiland om talloze wasjes te draaien. Zo kon algemeen directeur van het Leger in Noord Nederland Elzo Edens de brandschone kinderjasjes vrijdagmorgen in ontvangst nemen.

Medewerkers van het Leger in Friesland, Groningen en Drenthe delen de kledingstukken uit in gezinnen waar een warm winterjasje goed van pas komt. Het Leger des Heils is goodwill jutter Nicolette Schenkel dankbaar voor deze schenking en al het werk dat eraan vooraf ging.

Datum: 15 januari 2019
Auteur: Leger des Heils
Foto: Leger des Heils
Website: https://bit.ly/2RNw5xP

Dit artikel delen:

Meer nieuws: