MENU
Dakloze mannen in Chili vinden onderdak en vrijheid in Christus

Dakloze mannen in Chili vinden onderdak en vrijheid in Christus

16 jan

Mannen zonder huis bidden met bemanningsleden van Logos Hope in een daklozenopvang, een plek waar ze een toevluchtsoord, steun en zorg vinden. Een jaar geleden werd een opvanghuis voor dakloze mannen geopend door de leider van een baptistenkerk.
Juan Araya was zelf een herstelde drugsverslaafde die dakloos was geweest. Hij gelooft dat God hem van zijn verslaving heeft gered, zijn huwelijk en gezin heeft hersteld en zijn leven volledig heeft veranderd.

Juan wilde deze bemoediging doorgeven aan anderen. Een groep vrijwilligers van Logos Hope bezocht zijn opvanghuis aan de rand van Antofagasta om een boodschap van herstel en vrede te delen met een groep mannen die in moeilijke omstandigheden leven.

Een groep vrijwilligers van Logos Hope
bezocht zijn opvanghuis aan de rand
van Antofagasta


Serena Poobalan (Oost-Azië-Pacific) vertelde de mannen haar verhaal: "Alles zat in mijn hoofd, maar niet in mijn hart. Toen ik op het schip begon te werken, vertelden sommige van mijn vrienden me hun getuigenissen en ze spraken me over de liefde van Christus in hun harten," legde ze uit. "Ik besloot dat ik deze liefde ook wilde leren kennen. Ik bad erover en God antwoordde. Dat is wat mijn leven heeft veranderd," zei ze.

"Ze werden aangeraakt door de Heilige Geest", merkte Serena op nadat ze haar verhaal had verteld. "God raakte hen aan en ze stonden open voor het evangelie.

"Ze werden aangeraakt door de Heilige
Geest", merkte Serena op nadat ze haar
verhaal had verteld.


Toen de bemanningsleden de dakloze mannen vroegen om hun verhalen te delen, gaven velen zich vrijwillig op om te praten over de wonden die ze hadden opgelopen, op het pad van drugs, criminaliteit en verslaving. Tranen liepen over hun gezichten omdat ze allemaal tot de conclusie kwamen dat Jezus hun enige weg naar vergeving en verlossing was.

Juan deelde zijn eigen verhaal hoe het is om 20 jaar drugsverslaafde te zijn. Na een emotionele toespraak vertelde hij de bewoners: "God herstelde mijn huwelijk en ik besloot in geloof om Hem te dienen. Ik geloof dat dezelfde God die mij bevrijdde er ook voor jou is". Juan moedigde de mannen aan om de liefde van Christus te aanvaarden door te zeggen dat God mannen en vrouwen van over de hele wereld op een schip had samengebracht en hen naar hun stad had gebracht. "Hoe kunden we de liefde van God tot zwijgen brengen!"

"Jullie zijn een grote bemoediging
van God voor ons", vertelde Juan aan
de vrijwilligers van het schip.


"Jullie zijn een grote bemoediging van God", vertelde Juan aan de vrijwilligers van het schip. "Jullie zijn een zegen voor de kerk in Chili. Bedankt voor het luisteren naar Zijn stem".

Toen ze teruggingen naar Logos Hope, zei Serena: "Sommigen geloven dat niemand om hen geeft of van hen houdt, maar God geeft om hen en houdt zo veel van hen. God wist precies wat de mensen nodig hadden. Ik heb geleerd dat het beter is om te luisteren dan te praten. Luisteren naar deze gewonden geneest deze mensen. En spreken als God iets op je hart legt!

Het levensveranderende werk van Operatie Mobilisatie wordt alleen mogelijk gemaakt door de giften van mensen over de hele wereld. Je kunt meewerken en je aansluiten in het delen van kennis, hulp en hoop. Op de website van Operatie Mobilisatie kun je meer informatie vinden.

Wil je meer weten over het evangelie dat je leven kan veranderen? Lees dan deze samenvatting:

In het begin maakte God de aarde, de planten, de dieren, de mensen... Alles was perfect. God gaf de mens een vrije wil. Wij kozen ervoor om onze eigen weg te gaan, zonder God. De relatie tussen God en mensen werd verbroken. God zou ons moeten straffen voor onze verkeerde daden – ‘zonden’ noemt de Bijbel dat.

Einde verhaal? Gelukkig niet. God had een reddingsplan. Zijn eigen Zoon, Jezus, kwam naar de aarde. Hij werd aan een kruis gehangen, en droeg daar de straf die wij hadden verdiend.
Na drie dagen stond Hij op uit de dood: Hij werd weer levend.

En iedereen die in Hem gelooft, krijgt een nieuw leven – eeuwig leven – dat altijd doorgaat, ook als je sterft. Als je dat leven wilt ontvangen, kun je bijvoorbeeld dit gebed bidden:

‘Heere God, dank U wel dat Uw Zoon, Jezus Christus, naar de aarde is gekomen. Ik heb verkeerde dingen gedaan, maar ik geloof dat Hij in mijn plaats de straf gedragen heeft. Dank U voor Uw reddingsplan. Dank U voor het nieuwe leven, samen met U.’

Datum: 16 januari 2019
Auteur: Redactie Christelijknieuws - OM Ships
Foto: OM International
Website: http://www.omships.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: