MENU
Winter eist meer dan zestig slachtoffers in Oekraine

Winter eist meer dan zestig slachtoffers in Oekraine

21 jan

ALMERE/KIEV - Door de strenge vorst zijn in Oekraïne de afgelopen weken al meer dan zestig mensen om het leven gekomen. Dat melden medewerkers van Zending over Grenzen in Oekraïne op basis van cijfers van het Oekraïense ministerie van Volksgezondheid.

De vorst zorgde in Nederland de afgelopen dagen voor de eerste ijspret, maar de winter is in de rest van Europa al een langere tijd in volle gang. Hevige sneeuwval zorgde in Midden- en Oost-Europa al voor veel problemen. Medewerkers van Zending over Grenzen vertellen dat in Oekraïne door de ijskoude temperaturen in de afgelopen weken meer dan zestig mensen om het leven zijn gekomen. Ook belandden daar vanaf december al meer dan 900 mensen in het ziekenhuis met bevriezings- en onderkoelingsverschijnselen. De meeste slachtoffers waren in het oosten en zuiden van het land en rond de hoofdstad Kiev.

Hevige sneeuwval zorgde in
Midden- en Oost-Europa al
voor veel problemen.


De winters in Oost-Europa zijn veel strenger dan in Nederland en ze eisen jaarlijks veel slachtoffers. De afgelopen weken zakte in Oekraïne de temperatuur ‘s nachts plaatselijk al tot -20°C. Door armoedige leefomstandigheden zijn veel mensen in Oost-Europa slecht op de vrieskou voorbereid. Zending over Grenzen helpt kwetsbare families om de winter door te komen, bijvoorbeeld door ze te voorzien van warme kleding en dekens, stookhout en voedsel.

De afgelopen weken zakte in
Oekraïne de temperatuur ‘s nachts
plaatselijk al tot -20°C.


Zending over Grenzen wil samen met sponsors, donateurs en vrijwilligers kansarme gezinnen, kinderen en ouderen in Oost-Europa laten merken dat zij er niet alleen voor staan in hun armoede en eenzaamheid. Lokale medewerkers en kerken zoeken samen met de mensen in nood naar een bestaan waarin zij niet langer afhankelijk zijn van hulp van buitenaf. Zending over Grenzen wil op deze manier, vanuit haar christelijke levenswijze, Gods liefde uitdragen.

Datum: 21 januari 2019
Auteur: Zending over Grenzen - Willem Folkersma
Foto: Zending over Grenzen
Website: http://www.zendingovergrenzen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: