MENU
Slimme app Too Good To Go stopt voedselverspilling

Slimme app Too Good To Go stopt voedselverspilling

23 jan

Ieder jaar wordt wereldwijd een derde van al het geproduceerde voedsel weggegooid. Bij Too Good To Go willen ze een einde te maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn al miljoenen maaltijden gered!

Houd je van lekker eten tegen een lage prijs? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app is ongetwijfeld iets voor jou!
Hoe werkt het?
1. Selecteer een winkel bij jou in de buurt en bestel en betaal gemakkelijk via de app.
2. Haal je eten op tijdens de ophaaltijd.
3. Trakteer jezelf op de verrassende inhoud. Geniet van je eten!
Bovendien heb je ook nog eens bijgedragen aan een duurzamere samenleving, eet smakelijk!

Op de kaart in de app kun je
gemakkelijk zien welke locaties
bij jou in de buurt zijn.


Too Good To Go bij jou in de buurt
Kijk in de app of er bij jou in de buurt locaties zijn en ontdek restaurants en winkels die je nog niet kende. Geniet van de magic box met vrienden en familie. Je kunt in de app ook een lijst met favorieten maken, zodat je niets hoeft te missen. Op de kaart in de app kun je gemakkelijk zien welke locaties bij jou in de buurt zijn.

Altijd een lekkere verrassing
Too Good To Go werkt met partners waar vers eten wordt gemaakt - van traiteurs tot lokale restaurants en onafhankelijke bakkerijen die genoeg hebben van het weggooien van hun ambachtelijk gemaakte broden, maaltijden en taarten. Via de Too Good To Go app bestel je gemakkelijk een magic box. Dat is een doos of tas (neem je eigen tas mee!) die gevuld wordt met lekker eten: broodjes, baguettes, groenten, salades, juices, couscous, sushi of misschien wel een compleet tapas menu... Of het nu als hapje is of voor een complete maaltijd, het is altijd een lekkere verrassing!

De app is al live in Nederland, BelgiŰ,
Duitsland, Frankrijk, Noorwegen,
Zwitserland en Engeland.


Betalen
In de app betaal je je eten gemakkelijk met PayPal of met je creditcard.

Geschiedenis
Too Good To Go is in 2015 ontstaan in Denemarken en de app is al live in Nederland, BelgiŰ, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Zwitserland en Engeland.

200.000 maaltijden gered
Too Good To Go: 'Twee weken geleden bereikten we de magische mijlpaal van 200.000 geredde maaltijden in Nederland! We zijn zo ongelooflijk blij met en trots op onze community die dit samen met de lokale ondernemers bij elkaar gered hebben! Daarmee is een CO2-uitstoot voorkomen van 30.000 uur douchen, 40 uur autorijden of zelfs 3 vluchten naar de maan! Dankjewel!"

En zijn er vijf volle bussen met
eten gedoneerd aan het Leger des
Heils en de Voedselbank.


Horecava en het Leger des Heils
Er wordt veel geproefd, gegeten en gedronken op de Horecava. Maar al dat lekkers onder onze ogen laten verspillen, dat wilden we niet. Daarom hebben we ons ingezet om zo veel mogelijk tasjes eten te redden en om grote partijen eten te doneren aan het Leger des Heils en de Voedselbank. Uiteindelijk zijn er 400 tasjes eten gered waarvan de opbrengsten aan het Leger des Heils zijn gedoneerd. En zijn er vijf volle bussen met eten gedoneerd aan het Leger des Heils en de Voedselbank.

Maar eerst, verspilling in Nederland...
Ieder jaar wordt in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten verspild
Per persoon wordt in Nederland thuis ongeveer 41 kilo eten en 57 liter drinken verspild
In Nederland gooien we per persoon ongeveer 145 euro aan eten en drinken per jaar weg

Ons verhaal
We worden dagelijks geconfronteerd met problemen, waarvan sommige gemakkelijker zijn te negeren dan andere. Niemand vindt het leuk om eten te verspillen, maar in elk bedrijf en in elk huishouden gebeurt het toch, iedere dag! Voor ons werd duidelijk dat er iets moest gebeuren toen we zagen dat er goed eten werd weggegooid na een buffet... dat eten was letterlijk 'Too Good To Go'!

Terwijl je geniet van overheerlijk
eten, steun je de lokale ondernemer.
De lokale ondernemer heeft minder
verspilling Ún krijgt nieuwe klanten
over de vloer.


Toen dat zaadje eenmaal geplant was, bedachten een paar technisch aangelegde ondernemers een oplossing die simpel maar effectief is: een app waarmee iedereen gemakkelijk bij kan dragen in de strijd tegen voedselverspilling. Terwijl je geniet van overheerlijk eten, steun je de lokale ondernemer. De lokale ondernemer heeft minder verspilling Ún krijgt nieuwe klanten over de vloer. Goed voor jou, lokale ondernemers en de wereld. Win-Win-Win! We weten dat gewoontes moeilijk te veranderen zijn, maar dit is waarvoor we er zijn. We proberen je zo veel mogelijk tips & tricks te geven en te inspireren om actie te ondernemen tegen voedselverspilling! Tot nu toe groeien we in een ongelooflijk tempo en dankzij onze community zijn we het grootste platform tegen voedselverspilling wereldwijd!

Datum: 23 januari 2019
Auteur: Redactie Christelijknieuws - Too Good To Go
Foto: Too Good To Go
Website: http://www.toogoodtogo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: