MENU
Nieuwe liedbundel om samen te zingen met vluchtelingen

Nieuwe liedbundel om samen te zingen met vluchtelingen

24 jan

Samen met vluchtelingen zingen in hun eigen taal: het Gave Songbook maakt dit mogelijk. Deze digitale liedbundel bevat christelijke liederen in diverse talen die eenvoudig meezingbaar zijn. Zo kunnen kerken beter aansluiten bij anderstalige bezoekers van een kerkdienst of christelijke bijeenkomst.

Voor vluchtelingen is de sfeer, taal en muziek van een kerkdienst of christelijke bijeenkomst anders dan ze gewend zijn. Om beter bij hen aan te sluiten heeft de stichting het Gave Songbook gemaakt. Met deze digitale bundel kan men eenvoudig samen zingen in diverse talen.

Eenvoudig meezingbaar
De liedbundel bevat veertig liederen met tekst in het Nederlands, Engels, Arabisch, Farsi en Tigrinya. De anderstalige teksten worden ook in vereenvoudigde fonetische vertaling weergegeven. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om deze liederen mee te zingen. De bundel bevat bekende christelijke liederen uit o.a. Opwekking en Op Toonhoogte. Zo is het voor Nederlandse kerken laagdrempelig om eens een anderstalige variant van het lied te zingen.

Handig in gebruik
Het Gave Songbook is een digitale liedbundel. Dat betekent dat de liedteksten beschikbaar zijn in PowerPoint en pdf. Ieder lied bevat een YouTube-link, om het te beluisteren en in te studeren. Ook zijn de liederen via stichting Opwekking beschikbaar in OPS Pro (multimediaal presentatieprogramma om liederen te presenteren). Er zal jaarlijks een update verschijnen met nieuwe liederen en talen, zoals Russisch en Frans.

Aanschaf
Het Gave Songbook kunt u voor 17,50 euro aanschaffen in de webshop van Gave (www.gave.nl/webshop). Na betaling ontvangt u de liedteksten in pdf en PowerPoint en links naar de afspeellijst in YouTube.

Datum: 24 januari 2019
Auteur: Gave - Willemijn Vlot
Foto: Stichting Gave
Website: http://www.gave.nl/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: