MENU
De komende week wordt heel spannend voor Asia Bibi

De komende week wordt heel spannend voor Asia Bibi

26 jan

Aanstaande dinsdag moet een uitspraak worden gedaan in een herzieningsverzoek, dat Asia Bibi's islamitische tegenstanders vorig jaar november indienden na haar vrijspraak. Zij willen dat ze alsnog de doodstraf krijgt. Als het Hooggerechtshof het herzieningsverzoek accepteert – wat niet te hopen is – moet de vrijspraak opnieuw worden beoordeeld.

Saif-ul-Malook, de advocaat van Asia Bibi, acht de kans niet groot dat de rechtbank meegaat in het herzieningsverzoek. Hij volgt de zaak op de voet en heeft nauw overleg met Pakistan en met stichting HVC, die zich al jarenlang inzet voor Asia Bibi en ook Malook opving na zijn overhaaste vlucht uit Pakistan.

Advocaat Malook onderweg naar Pakistan
Op dit moment zit Malook in het vliegtuig, onderweg naar Pakistan, om dinsdag bij de zitting aanwezig te zijn en zelf Asia Bibi te verdedigen. Het is niet zonder gevaar dat hij erheen gaat.

Op basis van veiligheidsanalyses gaf Stichting HVC hem het advies om niet terug te keren naar Pakistan, mede omdat de dreiging vanuit Pakistaanse extremistische moslimgroeperingen nog altijd groot is.
Desondanks heeft hij besloten naar Pakistan af te reizen en in de rechtzaal van de Suprême Court in Islamabad een pleidooi te houden voor zijn cliënte.

De afgelopen maanden en jaren is er door duizenden christenen binnen en buiten Nederland gebeden voor Asia Bibi en Saif-ul-Malook. Laten we Malook opdragen in onze gebeden en bidden dat de Heere hem zal beschermen en zegenen. En bid dat de vrijspraak van Asia Bibi niet hoeft te worden herzien!

Asia Bibi verblijft al enige tijd in een safehouse in Pakistan en wordt beveiligd door de Pakistaanse overheid. Ze is daar veilig, er wordt goed voor haar gezorgd, maar ze is niet vrij. Haar beide dochter zijn hoogstwaarschijnlijk al wel in veiligheid in Canada, hoewel daar officieel nooit iets over is gemeld.

Laten we hopen en bidden dat Asia Bibi op korte termijn met haar man Pakistan kan verlaten en herenigd kan worden met haar dochters. Wellicht in Canada, dat zich al eerder bereid verklaarde haar op te nemen.

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z'n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Datum: 26 januari 2019
Auteur: Dirk van Genderen
Website: http://www.dirkvangenderen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: