Huren voor het goede doel

In opdracht van de Stichting Vrienden van de CBB uit Ermelo zijn er 26 woningen in buurt 7 van de wijk Passewaaij in Tiel gebouwd. De huuropbrengst is bestemd voor de productie van passende leesvormen voor blinden en slechtzienden. 2 februari jl was er een ontmoeting van bestuur en directie met de huurders van de nieuwe woningen.

De gezellige bijeenkomst stond in het teken van de oplevering van de woningen. Het eerste deel is eind januari en begin februari opgeleverd. Het tweede deel zal in april opgeleverd worden.

Tijdens de bijeenkomst vertelde de voorzitter van de stichting, de heer A. Noordergraaf, wat deze huizen zo uniek maakt. De stichting biedt financiële ondersteuning aan de CBB, Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden. De opbrengst van de huur wordt dan ook ingezet voor het produceren van lectuur in braille, grootletter, digitaal en in gesproken vorm. Indirect helpen de huurders dus om mensen met een leesbeperking toegang te geven tot lectuur.

Daarna vertelde de directeur, de heer G.J. Cornet over het werk van de CBB. Daarbij liet hij een aantal voorbeelden van braille gecombineerd met normaal drukwerk zien, zoals een zelfstudieboek voor de Koninklijke Visio en een fotokalender voor Costa Rica. Na afloop is er aan de Aardbeivlinder een foto met de huurders gemaakt.

Tineke Bakker
CBB
05-02-2019
Onderwijs
https://www.cbb.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies