Geen euro naar Palestijnse terroristen

Er zijn opnieuw aanwijzingen dat Nederlandse hulpgelden terecht komen bij terroristen in de Palestijnse gebieden. Dat gebeurt via de boycotorganisatie BDS en allerlei NGO’s. SGP-fractievoorzitter Van der Staaij heeft samen met Joel Voordewind (CU) hierover opheldering gevraagd aan de ministers Blok en Kaag van Buitenlandse Zaken en Handel.

De EU en Nederland maken jaarlijks miljoenen over aan Palestijnse organisaties met mooi klinkende namen, maar die nauwe personele en financiële banden blijken te hebben met Hamas en de marxistische terreurbeweging PFLP. Israëlische onderzoekers die verbonden zijn aan het ministerie van Strategische Zaken hebben dat vastgesteld. In het rapport ‘Terrorists in Suits’ dat zij opstelden worden organisaties en personen met naam en toenaam genoemd.

De SGP en de CU hebben de regering om opheldering gevraagd over deze kwalijke zaak. Van der Staaij: “Het kan natuurlijk niet zo zijn dat ons belastinggeld terechtkomt bij organisaties of personen die nauwe banden onderhouden met terroristen. Spil in dit geheel is de fanatieke Israël-boycotclub BDS, waar de Tweede Kamer drie jaar geleden op mijn initiatief afstand van heeft genomen. Ik wil snel helderheid en de garantie dat er geen Nederlandse hulpgelden worden doorgesluisd naar terroristen, direct of indirect.”

Schriftelijke vragen van de leden Van der Staaij (SGP) en Joel Voordewind (CU) aan de minister van Buitenlandse Zaken en de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over banden tussen BDS en terroristen zijn terug te lezen op de webiste van de SGP via onderstaande link.

SGP – Diederik van Dijk
© Henk-Jan Oudenampsen
07-02-2019
Buitenland
https://www.sgp.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies