Israelische bedrijf Sodastream wil fabriek in Gaza

Het Israëlische bedrijf Sodastream kondigde tijdens een conferentie van het Israëlische economiemagazine Globes aan een fabriek in Gaza te wil openen. SodaStream biedt een duurzaam alternatief voor bruisend water en is wereldwijd marktleider voor toestellen om thuis frisdrank te maken.

Met een SodaStream-toestel maak je kraantjeswater in een handomdraai bruisend en zijn plastic flessen overbodig. De intensiteit van de bubbels bepaal je zelf. SodaStream is actief in 46 landen. 

Het bedrijf staat erom bekend dat het een bedrijfscultuur heeft waarin het samenwerken tussen werknemer van verschillende komaf wordt aangemoedig als model voor vrede in Israël. Hoewel Hamas vijandig staat tegenover Israël, maken Israëlische bedrijven in Gaza wel een kans als ze zich als internationaal bedrijf vestigen. Daniël Birnbaum, oprichter en voorzitter van Sodastream zei: ‘We willen dat de mensen in Gaza banen hebben. Echte banen. Want waar voorspoed is, kan vrede zijn.’

Terwijl de anti-Israël Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) campagne, tot doel heeft om Israëlische bedrijven te beschadigen, hebben de acties van de beweging geleid tot een tegenovergesteld effect, vertelde de directeur van het belangrijke Israëlische bedrijf aan The Algemeiner.

Daniel Birnbaum, de CEO van het populaire SodaStream, vertelde dat wanneer mensen hem vragen of er een correlatie is tussen de BDS en de opmerkelijke winsten die het bedrijf tegenwoordig maakt, luidt zijn antwoord alvast JA: “Des te meer de BDS beweging actief werd, hoe succesvoller we werden. In de loop van de laatste zes of zeven jaren, toen SodaStream voortdurend belaagd werd door de BDS, groeide de omzet van ons bedrijf van jaarlijks 90 miljoen dollars aan tot ruim 400 miljoen dollars.”

SodaStream bruiswatertoestellen zijn compacte apparaten met een hervulbare CO2 cilinder. Met gewoon kraanwater maken gebruikers in een oogwenk sprankelend bruiswater of frisdrank. Dat is niet alleen handig en lekker, maar ook heel milieuvriendelijk. De koolzuurgascilinder spuit de prik gewoon in een zeer stevige fles die tot drie jaar meegaat. 1 SodaStream fles vervangt zo maar liefst 2800 PET-flessen. En geen PET betekent ook geen transport en geen opslag!

 

Werenswaardigheden

– Meer dan 2000 werknemers wereldwijd

– Meer dan 30 nationaliteiten vertegenwoordigd binnen het bedrijf

– Hoofdkantoor in Israël

– Productievestigingen in: Australia, China, Duitsland, Israël, Nederland, Zweden, VS en Zuid Afrika

– SodaStream houdt zich strikt aan de hoogste internationale normen voor kwaliteit, ontwerp en productie.

Redactie christelijknieuws
Sodastream Commercial
13-02-2019
Buitenland
https://www.sodastream.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies