MENU
Willem Ouweneel schrijft nieuw deel in Evangelisch-Dogmatische reeks

Willem Ouweneel schrijft nieuw deel in Evangelisch-Dogmatische reeks

15 feb

Uitgeverij Gideon publiceert een nieuwe monumentale uitgave van dr. Willem J. Ouweneel: ĎHet IsraŽl van Godí. Het lijvige werk is een supplement op zijn twaalfdelige Evangelisch-Dogmatische reeks en omvat een ontwerp van een IsraŽltheologie, dat is een christelijke leer aangaande IsraŽl.

De auteur bespreekt de oorsprong, de plaats, de betekenis, het karakter, het doel en de toekomst van het volk IsraŽl, zoals die geleerd worden in het Oude ťn het Nieuwe Testament. De kerk heeft Gods plan met het volk IsraŽl in de loop der eeuwen vaak niet begrepen. Met name de (nog altijd) wijdverbreide vervangingsleer (ĎDe christelijke kerk heeft als volk van God op aarde de facto de plaats van IsraŽl ingenomení) heeft IsraŽl naar de kantlijn van de christelijke theologie geschoven. Juist deze misvatting wordt in dit boek op heldere wijze weerlegd.

Daarnaast bespreekt de auteur de relatie tussen Jezus en de Joden, de plaats van IsraŽl in het Nieuwe Testament, de relatie tussen Kerk en IsraŽl, het lijden van IsraŽl, het huidige IsraŽl en de Palestijnen, de verschillende visies op IsraŽl in de eindtijd en het komende Messiaanse rijk. Heeft IsraŽl afgedaan als volk van God of is er een huidig en toekomstig plan van God, niet slechts met individuele Joden, maar met IsraŽl als volk, in zijn eigen land?

ĎHet IsraŽl van Godí is de eerste uitgave van het label Gideon Academic, waarmee Uitgeverij Gideon een structurele bijdrage hoopt te gaan leveren aan een gedegen theologische doordenking van het evangelisch gedachtegoed.

Hardcover Ė 768 pag Ė verkoopprijs Ä 49,95 Ė ISBN: 978-90-5999-138-5

Op zaterdag 16 februari zal het symbolische eerste exemplaar van het boek aan de auteur worden overhandigd tijdens een lezing die hij geeft in het IsraŽlcentrum in Nijkerk (10.00-12.15 uur, Henri Nouwenstraat 34, Nijkerk).

Datum: 15 februari 2019
Auteur: Gideonboeken
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.gideonboeken.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: