Achttiende editie Nederland Zingt Dag uitverkocht

De Nederland Zingt Dag – het evenement waar samen zingen en samen geloven centraal staan – is uitverkocht. Alle aanwezigen worden op zaterdag 6 april getrakteerd op optredens van zanger Kees Kraayenoord en de populaire christelijke band ‘Sela’. De ruim tienduizend kaarten voor het EO-evenement waren in trek: niet eerder was de Nederland Zingt Dag zo snel uitverkocht.

“We zijn verwonderd en dankbaar dat alle kaarten in zo’n korte tijd uitverkocht zijn”, zegt eindredacteur Albert-Jan Schol. “Mensen uit heel het land weten ons te vinden. Dat blijft indrukwekkend. Christenen uit verschillende kerken verlangen ernaar om ‘over kerkmuren heen’ samen te geloven. Ik geloof dat God die verbondenheid wil zegenen.”

De kracht van samen zingen

De hoofdcomponent van de Nederland Zingt Dag is samenzang. Schol: “Er gaat zoveel kracht uit van samen zingen.” Daarnaast is er ruimte voor optredens, ontmoeting, een korte preek en persoonlijke getuigenissen. Ook tijdens de pauze worden de gasten in de watten gelegd: zo zijn er volop hapjes en drankjes verkrijgbaar, kunnen bezoekers neerstrijken op een van de gezellige pauzepleinen of winkelen bij de sfeervol ingerichte verkoopkramen.

Verbonden

De Nederland Zingt Dag ontstond in 2002 en is nauw verbonden aan het NPO 2-programma ‘Nederland Zingt’. In de voorbije jaren groeide ‘Nederland Zingt’ uit tot een community waar wekelijks duizenden mensen hoop, troost en liefde ervaren door geestelijke liederen. Het thema van de achttiende Nederland Zingt Dag is ‘Hij laat niet los’.

Linda van de Pol
EO Michael Terlouw Fotografie
27-02-2019
Muziek
https://www.eo.nl/nederlandzingt

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies