MENU
Koningin Maxima geeft startsein voor Week van het geld 2019

Koningin Maxima geeft startsein voor Week van het geld 2019

27 feb

Hare Majesteit Koningin Máxima opent maandagochtend 25 maart in het Rat Verlegh Stadion in Breda de negende editie van de Week van het geld. De Week van het geld vindt plaats van 25 tot en met 29 maart met als thema ‘Ben jij een held met je geld?'

Tijdens de Week van het geld worden er op basisscholen in heel Nederland ruim 5.000 gastlessen en workshops gegeven over omgaan met geld. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ wil platform Wijzer in geldzaken basisscholieren voorbereiden op financiële zelfstandigheid in de toekomst. Koningin Máxima opent de Week van het geld waarna basisscholieren met elkaar in debat gaan over omgaan met geld. Ook woont Koningin Máxima enkele gastlessen bij en spreekt zij met vertegenwoordigers van de gemeente Breda, voetbalclub NAC Breda en leerlingen van de NACADEMY over het stimuleren van financiële vaardigheden op lokaal niveau.

Koningin Máxima is erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld. In het platform werken partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en voorlichtings- en consumentenorganisaties samen aan het bevorderen van verantwoord financieel gedrag in Nederland. Platform Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën.

Datum: 27 februari 2019
Auteur: Rijksoverheid
Foto: RVD - Jeroen van der Meyde
Website: http://www.rijksoverheid.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: