MENU
Een nieuwe glimlach voor baby Mohammed

Een nieuwe glimlach voor baby Mohammed

01 maa

Het leven lachte de negentienjarige Sayoe toe, toen ze in blijde verwachting was van haar eerste kind. Maar toen haar zoontje Mohammed geboren werd met een gespleten lip en open gehemelte, veranderde haar droom in een nachtmerrie.

Mohammed was een ‘duivelskind’ volgens de mensen in het dorp van Sayoe in Sierra Leone. De afwijking van haar baby was een vloek en Sayoe werd beschuldigd van hekserij.

Vechten voor Mohammed
‘Mensen probeerden me te overtuigen dat ik hem moest verlaten’, vertelt Sayoe. ‘Ze riepen me na dat ik me met hekserij had ingelaten en dat ik hem voor dood aan de kant van de weg achter moest laten. Maar dat brak mijn hart, ik kón het gewoon niet. Hij is mijn eerste kind en ik hou van hem.’ Door zijn aandoening zou Mohammed geen toekomst hebben. Hij kon weinig voeding tot zich nemen, wat zorgde voor een groeiachterstand. Ook zou hij zijn spraak niet kunnen ontwikkelen, waardoor hij in een sociaal isolement zou komen.

Sayoe gaf niet op en besloot voor haar kind te vechten. Ook al werd ze buitengesloten en geminacht, ze vocht om hem te beschermen. De liefde voor Mohammed gaf haar moed en kracht om hulp voor hem te zoeken. Helemaal alleen nam ze hem mee naar een plaatselijke kliniek in Sierra Leone.

Hoopvol nieuws voor Sayoe
Wat ze niet wist, is dat hier de verandering zou beginnen. Sayoe ontmoette in de kliniek Sandra Lako, een Nederlandse arts van Mercy Ships. Sandra wist dat de Africa Mercy op dat moment in buurland Guinee lag. Wonder boven wonder was er een mogelijkheid om naar het schip af te reizen. Wat een hoopvol nieuws voor Sayoe! Zo zou haar kleine baby toch hulp kunnen krijgen. Langzaamaan besefte ze dat Mohammed hiermee een hele nieuwe toekomst tegemoet zou gaan.

‘Wat een voorrecht om kinderen naar Mercy Ships te kunnen sturen voor een operatie’, zegt arts Sandra. ‘Niet alleen omdat de operatie zelf zo levensveranderend is, maar ook omdat ik weet dat de liefde van de medewerkers tegenover moeder en kind hoop en herstel voor het hele gezin oplevert.’

Een nieuwe glimlach
Samen met andere moeders en baby’s reisde Sayoe vol verwachting af naar de Africa Mercy. Mohammed kreeg een operatie en zowel zijn gespleten lip als open gehemelte werden gecorrigeerd. Toen Sayoe haar zoontje weer zag schonk hij haar een nieuwe, gelukkige glimlach. Ze dankte God dat Hij niet één, maar twee keer leven gaf aan haar kind. Hun leven vol minachting werd een leven vol hoop.

Help moeders zoals Sayoe
De operatie was levensveranderend voor Sayoe en Mohammed. De nieuwe glimlach van Mohammed geeft hen perspectief voor de toekomst. Mercy Ships wil juist ook in de lokale klinieken in een land aanwezig zijn om artsen en chirurgen te helpen om goede, kwalitatieve zorg te bieden.

Met uw hulp hopen wij nog veel meer mensen zoals Sayoe en Mohammed te kunnen helpen in Guinee. Helpt u ook mee, met uw gebed, met uw gift? Iedere gift is welkom, alvast hartelijk dank voor uw bijdrage!

Datum: 1 maart 2019
Auteur: Mercy Ships
Foto: Mercy Ships
Website: http://www.mercyships.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: