MENU
Theo Lens: Ga het gesprek aan met daklozen

Theo Lens: Ga het gesprek aan met daklozen

11 maa

Hij groeit op in een keurig christelijk gezin, maar is in zijn hart een rebel. Muziek is zijn uitlaatklep. Terwijl Theo Lens bezig is met het opnemen van een eigen muziekvideo in New York, wordt zijn hart geraakt door het lot van de daklozen daar. Theo: 'Ik ontdekte: all it takes, is a conversation.' Theo ging in gesprek met hen en vertelt hun verhaal door middel van een boek en documentaire.

Theo: Jaren terug in New York was ik bezig met het opnemen van een eigen videoclip, ik was aardig met mezelf bezig. Toen gebeurde er iets bijzonders, ik was op een heel druk perron. Daar op de grond zag ik een man liggen. Hij lag te schudden en te beven, heel naar om te zien... een dakloze in nood. De deuren van de treinen gingen continue open en drommen mensen liepen deze man gewoon voorbij. Mijn cameraman en ik keken elkaar aan en vroegen ons af: hoe kan dit, niemand doet iets... wij ook niet. We zijn doorgelopen...
Later waren we thuis aan het werk met de opnames en toen kwam deze herinnering weer boven. We beseften dat we gewoon niks gedaan hadden en ons door angst hadden laten leiden. Dat werd het keerpunt. We zijn daarna de straat opgegaan en hebben opnames gemaakt van daklozen. Ik wilde ze een gezicht geven, ze moeten hun verhalen vertellen en die verhalen wil ik delen met de wereld.

Kijk naar de Here Jezus, die was bewogen met mensen op straat. Hij is daarin voor mij het grote Voorbeeld. Ik wil mensen aanmoedigen om juist met daklozen in gesprek te gaan, ga gewoon een praatje met ze aan, dat waarderen ze en daardoor worden ze gezien en bemoedigd. Probeer naast ze te staan en laat ze hun verhaal vertellen. En zoek ze vaker op, blijf in gesprek. Ik heb bijzondere dingen mee mogen meemaken doordat ik dit ben gaan doen, en heb ook gezien hoeveel God van mensen houdt. Ik hoop dat ik die liefde een beetje kan doorgeven aan deze mensen.

Bekijk het hele interview dat Jan van den Bosch met Theo Lens had.

Datum: 11 maart 2019
Auteur: Hour of Power - christelijknieuws
Foto: Hour of Power - videostill
Website: http://www.hourofpower.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: