MENU
Stukadoor Tim: Voor het eerst zag en hoorde ik iemand die echt van Jezus houdt

Stukadoor Tim: Voor het eerst zag en hoorde ik iemand die echt van Jezus houdt

13 maa

De Volendamse stukadoor Tim Veerman zocht z'n vertier in feesten, alkohol en drugs. Maar hij werd geraakt door Gods liefde voor hem waardoor zijn leven 180 graden om ging. Hij vertelt hierover tijdens een interview met Jan van den Bosch.
Ruim twintig jaar is hij nu stukadoor. Tim: 'Ik was nog maar 15 jaar oud toen ik voortijdig van school ben gegaan en aan het werk ging. Zo kwam het ook dat ik naast al het harde werken in het weekend naar feesten ging ook verdovende middelen ging gebruiken.'

Tim ging steeds meer cocaïne gebruiken en begon daardoor schulden op te bouwen. Tim: 'In 2008 had ik een schuld van € 60.000,-. Toen begon ik me af te vragen waar ik mee bezig was. Ik was 25 jaar, had een vriendin en ben later met haar getrouwd maar ik had geen idee hoe ik dit grote probleem moest oplossen.

Wat later ontmoet Tim een vriend die eigenlijk net zo leefde als hij. Ze deden veel samen en Tim zocht hem vaak op om flink lol te trappen. Daardoor bouwden ze nog meer schulden op. Het was allemaal leuk aan de buitenkant.

Tim: Maar op een gegeven moment was die jongen totaal veranderd, hij was niet meer enthousiast over de dingen waar we samen juist zoveel tijd en geld in hadden gestopt. Ik begreep ik hem niet meer en vroeg: 'Wat is er met je gebeurd? Moet je misschien een scheppie coke ofzo?
Maar hij zei: 'Nee, ik ben er klaar mee. Ik heb Jezus ontmoet.'
Tim reageerde heel verbaasd en zei tegen de vriend: 'Ben je wel goed bij je hoofd, ik ben Jezus en ik ben God.' Maar deze vriend was echt oprecht aan het zoeken gegaan, ook om een uitweg te vinden uit de greep van schulden en verslavingen. Hij was op zoek naar God en vond Jezus.'

Tim werd geraakt door de grote verandering bij zijn vriend en ging mee naar een kerkdienst. Ik was niet echt geinterresseerd en zat wat rond te kijken wanneer het eindelijk afgelopen zou zijn. Midden in de toespraak begon hij te vertellen over zijn eigen leven, en dat hij rond z'n 14-15 alkohol en drugsverslaafd was geweest. En toen begon ik te luisteren en werd enorm aangesproken. Ik begon te huilen en heb meer dan een uur op m'n stoel zitten huilen. Al het verdriet kwam er uit en toen startte de verandering. Ik begon een nieuw leven met Jezus, Hij heeft me gered.

Tim ging serieus aan de slag, volgde een bijbelschool en leefde met de Bijbel. Maar na een paar jaar dwaalde hij toch weer af. Een been in de wereld en de andere in de kerk. Hij werd teruggetrokken naar zijn oude leven. Tijdens de kermis in Volendam ben ik weer gaan drinken en viel ik terug in m'n oude leven. Mijn eerste dochtertje was al geboren in die tijd. Mijn vrouw heeft toen Ben Kroeske gebeld. Ben is een predikant bij ons in het dorp en hij kwam de volgende morgen bij me op bezoek.
Ik dacht dat ik een soort donderpreek zou krijgen van Ben, maar dat verliep totaal anders. Voor het eerst zag en hoorde ik iemand die echt van Jezus hield. Ik zag gewoon de Here Jezus in hem, in zijn stem, z'n ogen en z'n leven en dat raakte me diep. Ik ben radicaal veranderd door deze ontmoeting en volg nu met hart en ziel de Here Jezus.

Bekijk het hele gesprek via Hour of Power. De links staat onderaan dit item.

Datum: 13 maart 2019
Auteur: Hour of Power - christelijknieuws
Foto: Hour of Power - videostill
Website: http://www.hourofpower.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: