MENU
Kees-Jan: Hutten bouwen voor ontheemden in Ethiopie

Kees-Jan: Hutten bouwen voor ontheemden in Ethiopie

13 maa

In het zuiden van EthiopiŽ sloegen de afgelopen tijd talloze mensen op de vlucht voor geweld in hun regio. Verdreven van huis en haard, moeten deze EthiopiŽrs zien te overleven in een droog en dor gebied. ZOA helpt hen met een waardig dak boven het hoofd.
Collega Kees-Jan Hooglander bezocht het gebied waar ZOA haar noodhulpproject startte. Hier sprak hij met tientallen mensen over de nood waar zij in terecht kwamen nadat ze hun huis moesten verlaten. Het gebied waar de ontheemden terecht kwamen, is een droge regio van EthiopiŽ waar terreurgroep Al Shabaab regelmatig aanslagen pleegt. Water is hier schaars, werk is er niet te vinden en voor de boeren en nomaden is het ingewikkeld om vee hier in leven te houden.

De primitieve leefomstandigheden waar de ontheemden zich in bevinden, was een reden voor ZOA om in te grijpen. De meeste vluchtelingenfamilies woonden in hutjes van ongelooflijk slechte kwaliteit en onder slechte hygiŽnische omstandigheden. Vooral met het naderende regenseizoen, kan dit grote problemen opleveren.

Datum: 13 maart 2019
Auteur: ZOA Kees-Jan Hooglander
Foto: ZOA
Website: http://www.zoa.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: