MENU
Noodhulp voor Mozambique na orkaan Idai

Noodhulp voor Mozambique na orkaan Idai

19 maa

Mozambique is dit weekend getroffen door een orkaan van ongekende kracht. Idai raasde over het midden van het land en richtte enorme verwoestingen aan. Met name de havenstad Beira en omgeving zijn zwaar getroffen; naar schatting 90% van het gebied is overstroomd. Er wordt gevreesd voor honderden doden; de onbegaanbaarheid van het gebied maakt het op dit moment nog onmogelijk om een goede inschatting van de impact te maken.

Stichting Sarinha en stichting Building People Bringing Life, twee Nederlandse stichtingen met werkers in Mozambique, slaan de handen ineen om hulp te bieden. Via de eigen ontwikkelingswerkers, lokale werkers en in het gebied aanwezige contacten wordt acute voedselhulp en onderdak geboden en wordt geďnventariseerd welke hulp verder nodig is.

Twee Nederlandse stichtingen met
werkers in Mozambique, slaan de
handen ineen om hulp te bieden.


Laura Dijkhuizen, voorzitter stichting Sarinha: “Donderdag ontvingen wij de eerste berichten dat het begon te waaien en regenen en dat de mensen voorbereidingen troffen. Daarna bleef het vier dagen stil, tot maandagmiddag. Gelukkig hoorden wij dat de mensen veilig zijn maar de wind heeft extreme verwoesting in Beira aangericht, veel huizen en scholen zijn verwoest er is geen elektriciteit, geen netwerk, geen stromend water en communicatie. De wegen zijn geblokkeerd en mensen reizen helemaal naar Maputo voor internet.”

Veel huizen en scholen zijn verwoest er
is geen elektriciteit, geen netwerk, geen
stromend water en communicatie.


Mark de Boer, voorzitter stichting Building People Bringing Life: “In Dombe, een dorpje buiten Beira, verblijven op dit moment 1.000 mensen in de opslagruimtes van een mangoboerderij. Met vlotten gemaakt van koelcelwanden wordt gepoogd voedsel te brengen naar door het water afgesneden gebieden. Er is een acuut gebrek aan voedsel en voorzieningen, en daarom moet er snel worden gehandeld.”

U kunt meehelpen bij het lenigen van de nood door uw gebed en door een bijdrage via een van beide stichtingen. Alle donaties worden direct besteed in het getroffen gebied. Via www.franksandra.nl/meehelpen/online-donaties/ en via www.sarinha.org kunt u uw gift overmaken. Deze wordt gegarandeerd besteed aan hulp.

Datum: 19 maart 2019
Auteur: Mark de Boer
Foto: Sarinha
Website: http://www.sarinha.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: