MENU
Wandeltochten in het hele land: Vrouwen lopen voor vrouwen

Wandeltochten in het hele land: Vrouwen lopen voor vrouwen

03 apr

Vrouwen lopen voor Vrouwen organiseert door het hele land wandeltochten. Een heerlijk dagje uit voor vrouwen die een mooie tocht lopen of rennen, maar ook veel meer dan dat. Met de tochten worden vrouwen geholpen die in de knel zijn gekomen door prostitutie of verslaving. Deze vrouwen krijgen hulp bij De Hoop en Terwille.
Een van de vrouwen die hulp krijgt is Amanda (niet haar echte naam). Als ze dertien is, wordt ze het slachtoffer van een loverboy. Eerst geeft deze jongen haar veel aandacht. 'Dat voelde heel spannend en leuk,' vertelt ze. Maar al snel dwingt hij haar om seks hebben met een onbekende man. 'Hij had naaktfoto’s van mij gemaakt. Als ik niet met die man naar bed zou gaan, zou hij die foto’s verspreiden.' Het wordt het begin van een jarenlang bestaan als prostituee.

Amanda leidt vijftien jaar een vreselijk leven. Dan komt ze in contact met Terwille. Met hun hulp stapt ze uit de prostitutie. Lange tijd woont ze op een geheime plek. Zo worden de banden met haar ‘netwerk’ radicaal doorgesneden. Daarna volgt een proces van traumaverwerking. Inmiddels durft Amanda weer vooruit te kijken. “Ik hoop ooit een hbo-opleiding te kunnen doen, geestelijke begeleiding of theologie. Het liefst ga ik ooit ontwikkelingswerk doen in Afrika. Ik denk dat ik een mooie toekomst voor me heb.”

Voor vrouwen zoals Amanda wandelen of rennen we. De volgende wandelingen staan op het programma:

13 april: Stadswandeling Dordrecht
18 mei: Rondje Woerkum (Woudrichem)
1 juni: Lentewandeling Zwolle
22 juni: Walk & Talk Dongen (Brabant)
21 september: Nazomer boswandeling Doorn
21 september: Polderwandeling Maassluis

Er wordt ook twee keer gerend:
11 mei: Ren voor haar leven Ladiesrun Groningen
5 oktober: Ren voor haar leven Ladiesrun Dordrecht

Vrouwen lopen voor Vrouwen is een initiatief van Vrienden van De Hoop en wordt dit jaar voor het achtste jaar georganiseerd. Vorig jaar werd er ruim € 102.000 ingezameld. Het zou geweldig zijn als ook dit jaar veel vrouwen – voor het eerst of opnieuw – mee gaan wandelen! Gun jezelf een mooie dag en wandel gezellig samen met vriendinnen, zussen, buurvrouw of wandelmaatjes!
Inschrijven kan via www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl.

Datum: 3 april 2019
Auteur: Marijke Koers - Vrouwen lopen voor vrouwen
Foto: Vrouwen lopen voor vrouwen
Website: http://vrouwenlopenvoorvrouwen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: